Clicky

 
Transport Online - Aangifte ProRail na foto trekker op spoorwegovergang Zutphen

Aangifte ProRail na foto trekker op spoorwegovergang Zutphen

Aangifte ProRail na foto trekker op spoorwegovergang Zutphen
24-07-2021 19:15 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Spoorbeheerder ProRail gaat aangifte doen naar aanleiding van een foto op de website van het AD, waarop een op een onbewaakte spoorwegovergang geparkeerde trekker is te zien. De foto was geplaatst bij een artikel over vier onbeveiligde spoorwegovergangen in de gemeente Zutphen. De eigenaar staat op enkele meters van zijn trekker op het spoor. "Levensgevaarlijk en strafbaar", zegt ProRail op Twitter.

"Dat spoor is actief in gebruik", licht een woordvoerder toe. De aangifte richt zich tegen de betrokken fotograaf en de trekkereigenaar. "Het is strafbaar om iets bewust op een spoorwegovergang neer te zetten." De foto is inmiddels van de site gehaald, na overleg met ProRail.

Het artikel gaat over de wens van ProRail om vier onbeveiligde spoorwegovergangen in de gemeente Zutphen te beveiligen of op te heffen. De spoorbeheerder wil dat de gemeente de helft meebetaalt aan maatregelen voor drie van de vier overgangen, maar de gemeente zegt dat daar geen geld voor is. De eigenaar van de trekker vertelt in het artikel dat hij gewend is de onbewaakte spoorwegovergang achter zijn boerderij over te steken, omdat de spoorlijn zijn landerijen doorkruist. Hij wijst op de gevaren van de overgang en zegt te begrijpen dat ProRail er iets mee wil.

Foto's

  • J.Roeland
    A.G.van Geffen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,618

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions