Clicky


Motoragent: vrachtwagenchauffeur stond bekend als levensgevaarlijk

Motoragent: vrachtwagenchauffeur stond bekend als levensgevaarlijk
19-07-2021 09:01 | Overig | auteur Redactie

ROTTERDAM - Motoragenten hadden de instructie gekregen om de vrachtwagenchauffeur die eerder deze maand een motoragent doodreed, niet meer te controleren. Dat zegt een directe collega van de omgekomen agent die zondagavond te gast was in het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen. Hij deed daar zijn verhaal, naar eigen zeggen zonder toestemming van zijn leidinggevenden, om te wijzen op het gevaar dat de chauffeur vormt.

De chauffeur stond bij de politieleiding bekend als iemand die levensgevaarlijk gedrag vertoont. Hij wordt nu verdacht van de dodelijke aanrijding waarbij op 7 juli motoragent Arno de Kort om het leven kwam in Rotterdam. De dader reed daarna door, maar de 45-jarige trucker werd later aangehouden.

"Het is heel bijzonder: bij de politie is bekend dat de chauffeur over wie het gaat gewoon levensgevaarlijk was", aldus de Rotterdamse motoragent Mike Damen. "Daarom wisten we dat we er met de motor niet voor moesten gaan. "Als je hem dan toch moet controleren, doe het dan met de auto', werd ook door de leiding gezegd."

De 47-jarige Arno de Kort werd afgelopen vrijdag met volledige korspeer begraven.