Clicky


Brussels Airport ziet vrachtvolumes in juni stijgen met 40 procent

Brussels Airport ziet vrachtvolumes in juni stijgen met 40 procent
14-07-2021 11:13 | Buitenland | auteur Redactie

XZAVENTEM - De sterke groei in de cargovolumes die we al sinds de start van dit jaar zien, houdt aan, vooral dankzij de verhoogde vraag naar luchtvracht in heel Europa. De cijfers worden vergeleken met 2020 gezien de beperkte impact van de Covid-crisis op de luchtvracht. 

Vergeleken met vorig jaar, en door de toename van het aantal passagiersvluchten zijn de volumes vracht op de passagiersvluchten sterk gestegen (+624 procent ten opzichte van 2020) maar deze volumes zijn nog altijd beperkt ten opzichte van normale tijden (-34 procent ten opzichte van 2019). 

Het volvrachtsegment groeide ook sterk met 38 procent met opnieuw een algemene groei voor alle bestaande partners. De nieuwe routes van Longtail Aviation en China Central Honghao Airlines dragen bij tot dit positieve resultaat. 

De expressdiensten kenden een groei van 13 procent ten opzichte van juni 2020. Het totale gevlogen vrachtvolume kent dan ook een groei van 40 procent in vergelijking met juni 2020. 

Azië blijft de belangrijkste regio voor luchtvracht, gevolgd door Noord-Amerika en Afrika. 

De getruckte volumes kenden een stijging van 48 procent in vergelijking met vorig jaar. 

Het transport van Covid-19 vaccins van en naar Brussels Airport blijft doorgaan, met tot op vandaag meer dan 150 miljoen vaccins die op de luchthaven behandeld werden voor uitvoer buiten Europa.  Dit maakt Brussels Airport één van de belangrijkste hubs ter wereld voor de wereldwijde distributie van Covid-19-vaccins.