Clicky

 
Transport Online - Boeing gaat minder Dreamliners leveren wegens mankement

Boeing gaat minder Dreamliners leveren wegens mankement

Boeing gaat minder Dreamliners leveren wegens mankement
13-07-2021 15:40 | Buitenland | auteur ANP/RTR

SEATTLE - [update 15:40 uur] Boeing gaat dit jaar veel minder 787 Dreamliners leveren dan voorzien. Op maandag (lokale tijd) maakte de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA bekend dat nog niet geleverde Boeing 787 Dreamliners een nieuw mankement vertonen.

De vliegtuigbouwer voorspelt nu dit jaar minder dan de helft van de ongeveer honderd toestellen in zijn inventaris af te leveren in plaats van de "overgrote meerderheid". Boeing gaat de problemen oplossen voordat de toestellen de fabriek verlaten, aldus de FAA.

Volgens de luchtvaartautoriteit zit de nieuw ontdekte fabricatiefout in de buurt van de neus van bepaalde toestellen van het 787-type. Het zou aan het licht zijn gekomen tijdens inspecties die zijn vereist door de FAA. Op basis van beschikbare data bekijkt de autoriteit of toestellen die al vliegen ook moeten worden aangepast. De FAA en Boeing laten weten dat de fabricagefout geen gevaar heeft opgeleverd voor de vliegveiligheid.

Boeing stopte eind mei al met het leveren van de toestellen in verband met de technische problemen. Het is het zoveelste probleem dat speelt bij de 787 Dreamliner. De leveringen waren net weer begonnen na een onderbreking van vijf maanden vanwege elektrische en andere problemen die sinds eind 2020 speelden.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats