Clicky

 
Transport Online - Dit is waar je op moet letten bij het afsluiten van een vrachtwagenverzekering

Dit is waar je op moet letten bij het afsluiten van een vrachtwagenverzekering

Dit is waar je op moet letten bij het afsluiten van een vrachtwagenverzekering
09-07-2021 10:24 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HEILO - Als transporteur wil je verzekerd zijn van veiligheid en continuïteit bij het uitoefenen van je werk. Daarom is een goede bedrijfswagenverzekering van levensbelang. Omdat het bij de vrachtwagen zelf en de goederen die je vervoert meestal over aanzienlijk bedragen gaat, is de premie van een vrachtwagen- en ladingverzekering over het algemeen ook niet mals. Vrachtwagenverzekeringen vergelijken loont want de dekkingen, voorwaarden en premie verschillen nogal. Uiteraard spelen een aantal factoren mee.

Om te beginnen spelen het type voertuig en het gewicht een belangrijke rol. Het maakt natuurlijk wel uit of je met een dikke truck of met een lichte vrachtwagen de weg op gaat. Ook het soort opbouw speelt mee en of het een open of gesloten oplegger is, met of zonder laad- en losinstallatie. Maar misschien gaat het om een tank, container, paardenvrachtwagen of koel/vries? Allemaal elementen die van invloed zijn op het soort vrachtwagenverzekering je af moet sluiten en de premie die je betaalt.

Welke dekking is geschikt?

De dekking die je kiest bepaalt mede de hoogte van de premie die je betaalt. Het spreekt voor zich dat een lagere dekking goedkoper is, maar pas wel op dat goedkoop geen duurkoop wordt. Grofweg kun je kiezen uit wettelijke aansprakelijkheid (WA), beperkt casco (WA Plus) en volledig casco (allrisk). We raden aan om sowieso te kiezen voor minimaal WA Plus, want dan is niet alleen de schade die je veroorzaakt aan anderen verzekerd zoals met WA het geval is. Ook brand, diefstal, inbraak, joyriding, ruitschade, storm, hagel, overstroming en schade door een aanrijding met loslopende dieren zijn dan gedekt. Als je helemaal op safe wilt spelen is allrisk de beste oplossing. In dat geval zijn zelfs schade door eigen schuld, botsen en omslaan, te water raken en vandalisme verzekerd. Zoals gezegd stijgt de premie mee met een hogere dekkingsgraad.

Wat en waar naartoe?

Ook de lading die vervoerd wordt en waar die naartoe gaat speelt mee met het bepalen van de verzekeringspremie. Zo vormen gevaarlijke stoffen een groter risico voor de verzekeringsmaatschappij, net als goederen die kunnen bederven. Daarnaast is de bestemming van de rit een factor die de verzekeringspremie op kan stuwen. In sommige landen is de kans op diefstal nu eenmaal groter dan in andere landen. Tot slot is de kilometrage bepalend. Hoe meer kilometers je rijdt, hoe groter het risico op een aanrijding is.

Aanvullende dekkingen

Bij alle verzekeringsmaatschappijen kun je kiezen uit een pakket aanvullende dekkingen. Denk aan het verzekeren van inzittenden, pechhulp, dekking van de lading die je vervoert en rechtshulp.


Dit was een gesponsord artikel. Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op!

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden