Clicky

 
Transport Online - Rijtijden Britse vrachtwagenchauffeurs verruimd vanwege chauffeurstekort

Rijtijden Britse vrachtwagenchauffeurs verruimd vanwege chauffeurstekort

Rijtijden Britse vrachtwagenchauffeurs verruimd vanwege chauffeurstekort
07-07-2021 19:09 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

LONDEN - Het Britse ministerie van Transport heeft woensdag 7 juli aangekondigd dat per maandag 12 juli 2021 de rij- en rusttijden voor Britse vrachtwagenchauffeurs wordt verruimd. "Chauffeurs mogen indien nodig tijdelijk langere ritten maken mits de veiligheid niet in het geding komt." 

De maatregel is in het leven geroepen omdat Groot-Brittannië met een enorm chauffeurstekort kampt. Met de versoepeling wil men de chauffeurs en transportbedrijven een beetje ademruimte geven.

Britse transportbedrijven en vakbonden waarschuwen al langer voor het tekort aan chauffeurs. De situatie is zo nijpend dat onder meer de bevoorrading van supermarkten in het gedrang dreigt te komen.

De vakbonden reageren niet enthousiast op de versoepelingen. "Het versoepelen van de chauffeursuren zal geen wezenlijk verschil maken - en het lost de onderliggende problemen niet op die een pakket maatregelen vereisen om op te lossen", zegt RHA Chief executive Richard Burnett. 

"We zijn tegen verlengingen van de rijuren van chauffeurs, omdat we denken dat dit contraproductief kan zijn door het werk minder aantrekkelijk te maken. Meer uren doorbelasten aan chauffeurs die al uitgeput zijn, is niet de oplossing - het probleem heeft meer nodig dan alleen een pleister", gaat hij verder in een verklaring.

“Ministers moeten er rekening mee houden dat verkeersveiligheid de reden is dat de rijuren van vrachtwagenchauffeurs beperkt zijn. Het versoepelen ervan mag alleen als laatste redmiddel worden gebruikt om kortetermijnproblemen op te lossen die niet op andere manieren kunnen worden aangepakt."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden