Clicky

 
Transport Online - Rotterdam Fruit Wharf B.V. overgenomen door Kivits Logistics Group B.V.

Rotterdam Fruit Wharf B.V. overgenomen door Kivits Logistics Group B.V.

Rotterdam Fruit Wharf B.V. overgenomen door Kivits Logistics Group B.V.
07-07-2021 18:54 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

ROTTERDAM - De Kivits Logistics Group B.V. (KLG) heeft een akkoord gesloten met Belgian New Fruit Wharf nv (BNFW) betreffende de overname van honderd procent van de aandelen van Rotterdam Fruit Wharf B.V. (RFW). De overname is per direct geëffectueerd. Beide partijen waren al geruime tijd in gesprek in het kader van een mogelijke samenwerking en dit heeft geleid tot een volledige overname door KLG.

Doordat BNFW vooral focust op watergebonden operaties en de huidige locatie in de Merwehaven in Rotterdam voor stadsontwikkeling gepland is én er geen uitzicht is naar een voor BNFW geschikte kade in de Haven van Rotterdam heeft BNFW beslist haar positie in Nederland te verkopen. Daarvoor zocht BNFW een sterke partner die garant stond voor dezelfde kwalitatieve service naar klanten én aandacht heeft voor het personeel.

KLG heeft een sterke positie in het toevoegen van waarde in de gehele logistieke keten van fruit en andere verse levensmiddelen in Ridderkerk (nieuw koelhuis Nieuw Reyerswaard), de Meern, Elshout, Waalwijk en Asse-Zellik (B). KLG blijft voorlopig de huidige locaties van RFW gebruiken maar heeft wel de mogelijkheid de klanten van RFW alternatieve locaties te bieden.

Daarnaast kunnen de klanten van RFW per direct ook een beroep doen op de expertise van KLG voor onder andere Value Added Services (in- en ompak) en gebruik maken van het transport- en distributienetwerk van Kivits-Drunen.

In eerste instantie zullen de locaties van RFW aan de Korte Vaart Pier en Midden Pier in de Rotterdamse haven worden toegevoegd aan het netwerk van KLG. In overleg met het Havenbedrijf, Gemeente Rotterdam, klanten en andere stakeholders kijkt KLG naar de meest ideale toekomstige locatie voor de klanten van RFW.

BNFW zal verder inzetten op haar operaties in Hamburg, Antwerpen, Zeebrugge en Zuid-Afrika (drie locaties).

Rob van Opzeeland, CEO van KLG: “Wij zijn blij dat we met BNFW tot overeenstemming zijn gekomen. De partijen hadden reeds geruime tijd een goede verstandhouding en vonden elkaar in het belang van klanten en medewerkers. De gesprekken hebben uiteindelijk geleid tot een verkoop.”

Johan Claes, directeur van BNFW: “Door het netwerk van KLG en het feit dat dit ook een familiebedrijf is met dezelfde aandacht voor kwaliteit is dit het perfect nieuwe thuis voor de RFW-klanten en medewerkers. Intussen investeert BNFW verder in haar installaties in de andere havens.”

Kivits Logistics Group B.V. is een meer dan 75 jaar bestaand familiebedrijf. KLG is een groep bedrijven die zich de laatste twintig jaar sterk heeft ontwikkeld tot een grote speler op het gebied van logistiek voor gekoelde voedingsproducten, met als hoofdproducten koelverse levensmiddelen en groenten en fruit. KLG onderscheidt zich in de markt door het verschil te maken in het bieden van transparante partnerships en veel toegevoegde waarde. KLG heeft ongeveer 500 medewerkers, een tiental koelhuizen en een transporttak met ongeveer 150 gekoelde trucks. Daarnaast heeft KLG ook belangen in diverse in-, om- en verpakbedrijven en in Boostlogix, een onderneming die zich richt op proces-, kwaliteit- en ICT-verbeteringen in de logistiek. Alle bedrijven behorende tot KLG streven na om dit op een zo duurzaam mogelijke manier te doen.

Belgian New Fruit Wharf N.V. is onderdeel van de SEA-invest groep, SEA-invest is actief in 8 landen en 25 havens in Europa en Afrika. BNFW heeft operaties in Hamburg (FKZ en U. Stein) met op- en overslag van fruit en groenten en douane activiteiten, in Antwerpen (BNFW/Belfruco) met container overslag en fruit opslag, evenals douane en expeditie activiteiten, in Zeebrugge met op- en overslag en verpakking van verse producten (BNFW – Belfruco) en Flanders Cold Center voor de opslag van sappen en groenten in koel en vries. In Zuid Afrika (SAFT) met koelhuizen in Cape Town (Atlantic Hills en Killarney) en Paarl.

Opgericht in 2010 is RFW gespecialiseerd in het lossen van specialized reeferschepen en het transport en strippen van reefer containers, in de diverse koelcellen kan RFW grote volumes verwerken en opslaan. De douane-afdeling is gespecialiseerd in alle versproducten.

Foto's

 • Kivits Drunen
  Kivits Drunen
 • J.Roeland
  KIVITS
 • J.Roeland
  KLG EUROPE
 • J.Roeland
  KIVITS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden