Clicky

 
Transport Online - Comfort Energy breidt vloot flink uit

Comfort Energy breidt vloot flink uit

Comfort Energy breidt vloot flink uit
07-07-2021 16:11 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BREE - Het Hasseltse Comfort Energy breidt haar wagenpark sterk uit met 22 nieuwe LAG brandstoftrailers. De nieuwe order bestaat uit zowel brandstofopbouwen als opleggers.

Comfort Energy is de grootste onafhankelijke verdeler van stookolie in België. Het Limburgse bedrijf klopte aan bij vaste partner LAG Trailers waarmee het al samenwerkt sinds de jaren ’90. De samenwerking resulteert in meer dan 200 brandstofvoertuigen met een gezamenlijke capaciteit van meer dan 4.000.000 liter brandstof.

De nieuwe order past in het ambitieus project van Comfort Energy om de ecologische voetafdruk te verkleinen van zowel het eigen bedrijf als diens klanten. Naast de eigen opgerichte initiatieven om CO2 te verminderen en te compenseren via Energy+ en Green+, vernieuwt het bedrijf de eigen vloot ook jaarlijks. Nieuwe vrachtwagens in combinatie met lichtere tanks met performanter leidingwerk verminderen het brandstofverbruik- en verspilling.

Comfort Energy spreidde zijn order over twintig opbouwen en twee opleggers. Er is een serie van vijf opbouwen van 23 300 L aangeschaft. Dit vult Comfort Energy aan met zes opbouwen van 17 000 L en negen stuks van 10 700 L. De opbouwen zijn de compacte tanks die gemonteerd worden op een vrachtwagen terwijl de opleggers grote tanks zijn specifiek voor het gebruik van brandstofdepots.

LAG legt wederom de focus op de servicevriendelijkheid van dit order. Veel onderdelen zijn boutbaar opgebouwd en bijgevolg makkelijker te behandelen bij schadegevallen. Zeker voor het intensieve gebruik bij de mazoutbedeling van Comfort Energy is dit een belangrijk argument.

LAG Trailers ontwikkelde een uniform design voor alle types van de nieuwe opbouwen. De onderdelen zijn hierdoor onderling uitwisselbaar. “Dit is een zeer interessante innovatie”, geeft David Delellio, COO van Comfort Energy aan. “De uniformiteit bespaart tijd en geld. Eenzelfde ontwerp over alle types heen is makkelijker voor de gebruikers om aan te leren. Wij richten alle apparaatkasten gelijkaardig in en winnen zo veel tijd. Dit is een pure win-win situatie.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden