Clicky

 
Transport Online - Bas Group overgenomen door Raben Group

Bas Group overgenomen door Raben Group

Bas Group overgenomen door Raben Group

ETTEN-LEUR - De Raben Group neemt met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 de Bas Group over. 

"We waren als familie op het punt gekomen dat we de keuze moesten maken tussen autonoom doorgroeien of ons aan te sluiten bij een grotere professionele logistiek dienstverlener. Toen Raben interesse toonde hebben we als familie besloten om de aandelen te verkopen. De komende jaren zal de logistieke sector aanzienlijk veranderen waardoor kansen maar ook zeker bedreigingen ontstaan. Door onderdeel te zijn van een grotere nog professionelere organisatie als de Raben Group, zijn we als middelgrote speler minder kwetsbaar voor deze externe invloeden", zegt Lorenzo Bas, CEO van Bas Group.

De Raben Group is van oorsprong een Nederlands bedrijf maar het hoofdkantoor is sinds de jaren '90 gevestigd in Poznan, Polen. Raben bestaat inmiddels 90 jaar en is actief in dertien Europese landen, heeft meer dan 150 vestigingen, ongeveer 1,2 miljoen vierkante meter warehouses en een jaaromzet van 1,3 miljard euro. In Nederland is Raben gevestigd in Oss.

Door de overname van Bas Group vergroot familiebedrijf Raben haar netwerk in Zuidwest Europa en verstevigt het haar positie op het gebied van contract logistiek en intermodaal vervoer. De relaties en zeker ook de werknemers van Bas kunnen profiteren van de mogelijkheden binnen de Raben Group. Alle 250 medewerkers van de Bas Group in Nederland, Italie en Slowakije gaan met baanbehoud mee over naar de Raben Group.

"De overname van de Bas Group biedt mooie nieuwe mogelijkheden in Europa, uitbreiding van ons netwerk en zal onze positie in de Benelux versterken en groeikansen in Zuid-europa vergroten", aldus Ewald Raben, CEO van de Raben Group.

Enkele belangrijke criteria waaraan een nieuwe aandeelhouder moest voldoen waren dat men maatschappelijke verantwoordelijkheid, ethiek en intergriteit hoog in het vaandel heeft staan. Raben voldoet daar, volgens Bas Group, aan en heeft net als Bas een enorme drive om innovatief en duurzaam te zijn. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions