Clicky

 
Transport Online - VDL Bus Chassis verandert naam naar VDL Special Vehicles

VDL Bus Chassis verandert naam naar VDL Special Vehicles

VDL Bus Chassis verandert naam naar VDL Special Vehicles
02-07-2021 11:24 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

EINDHOVEN - VDL Bus Chassis zet de activiteiten voort onder de naam VDL Special Vehicles. Met deze naamswijziging kan VDL Bus Chassis zich breder positioneren in de markt, gezien de veranderende markt én grotere vraag naar speciale voertuigen. VDL Special Vehicles wordt onderdeel van de divisie Eindproducten en valt hiermee niet meer in de divisie Bussen.

Sinds de overname van DAF Bus International in 1993, is VDL Bus Chassis actief als specialist op het gebied van ontwikkeling en assemblage van complete chassis en chassismodules voor openbaarvervoerbussen, touringcars en speciale voertuigen.

Patrick Smit, bedrijfsdirecteur VDL Special Vehicles: ”Door de naamswijziging zijn we niet meer afhankelijk van enkel en alleen chassis in de bussenmarkt. De naamswijziging past beter bij de speciale heavy duty-voertuigen die we maken, zoals de elektrische truck. We kijken uit naar een groeiend portfolio voor ons bedrijf.”

TBP electronics, overgenomen door VDL Groep eind 2020, zet de activiteiten voort onder de naam VDL TBP Electronics. De kerncompetenties van VDL TBP Electronics zijn assemblage- en productiediensten van elektronica voor onder meer de industriële, medische en telecomsector. VDL TBP Electronics biedt geïntegreerde diensten aan op het gebied van zogeheten printed circuit board assemblies, (pcba’s) en is betrokken vanaf het vroegste ontwerpstadium met early supplier involvement en Design for eXcellence (DfX) diensten.

Joost van Haperen, bedrijfsdirecteur VDL TBP Electronics: “Zowel VDL Groep als VDL TBP Electronics hebben waardige kenmerken waar we bekend om staan. De naamswijziging is de stap naar het verenigen van deze krachten. We kijken ernaar uit huidige en nieuwe opdrachtgevers nóg beter en breder te bedienen onder de vlag van VDL.”

Foto's

  • J.Roeland
    VDL

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions