Clicky

 
Transport Online - Virgin Galactic mag commercieel vliegen naar de ruimte

Virgin Galactic mag commercieel vliegen naar de ruimte

Virgin Galactic mag commercieel vliegen naar de ruimte
25-06-2021 15:00 | Buitenland | auteur ANP

LAS CRUCES - Virgin Galactic heeft van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA toestemming gekregen voor commerciële vluchten naar de ruimte. Dat maakte het ruimtevaartbedrijf van miljardair Richard Branson zelf bekend.

Het onderdeel van Bransons conglomeraat Virgin Group werkt al jaren aan een dienst om toeristen naar de ruimte te kunnen brengen. Een succesvolle testvlucht met de VSS Unity in mei overtuigde de Amerikaanse toezichthouder om voor het eerst een vergunning voor commerciële ruimtevaart af te geven. Dit was de derde keer dat het voertuig boven de 80 kilometer kwam, de hoogte die de FAA als grens van de ruimte aanhoudt.

Bij de test in mei werd een ruimtevliegtuig, bemand door twee piloten, met succes gelanceerd vanuit Spaceport America in New Mexico. Virgin Galactic wil nog drie testvluchten uitvoeren. Deze zomer wil het bedrijf een testvlucht uitvoeren met volledige bemanning, meldt topman Michael Colglazier.

Het bedrijf verkoopt al tickets voor ruimtevluchten. Beoogde ruimtetoeristen moeten eerst een aanbetaling doen van 1000 dollar. Kopers kunnen het geld terugkrijgen als ze zich bedenken. Weten ze zeker dat ze naar de ruimte willen, dan kost de echte ticket 250.000 dollar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions