Clicky

 
Transport Online - 'Held van de weg' maakt onbekende wereld zichtbaar

'Held van de weg' maakt onbekende wereld zichtbaar

'Held van de weg' maakt onbekende wereld zichtbaar
24-06-2021 10:03 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

NAALDWIJK - Een ROSO-sliptraining, het afronden van je autorijexamen of de eerste les achter het stuur van een vrachtauto. Hoe doe je dat precies? Op die vragen geeft DON Opleidingen maandelijks antwoord in de vlog-rubriek ‘Held van de weg’. Daarin biedt DON’er Merel Leerdam een kijkje achter de schermen bij het opleidingsinstituut en de verschillende opleidingen die het aanbiedt.

Meer dan 3.000 mensen keken naar de dronevideo over de Toets Besloten Terrein en meer dan 1.000 kijkers zagen hoe Merel haar eerste rijles in de Mercedes-Benz Actros met Mirrorcam overleefde. Het zijn klinkende kijkcijfers voor onderwerpen die voor veel mensen een ver-van-hun-bed-show zijn.

“Met onze vlogserie ‘Held van de weg’ willen we inderdaad een onbekende wereld zichtbaar maken”, zegt Merel Leerdam, Marketingcommunicatiemedewerker bij DON Opleidingen. “Veel mensen zijn benieuwd naar het rijden in een vrachtauto, hun rijexamen of naar wat ze bijvoorbeeld gaan doen bij een EHBO-cursus. Wij laten dat zien. Niet zoals een droge instructievideo, maar met een grap en een lach ertussendoor. Al blijft de insteek altijd serieus, het gaat tenslotte om veiligheid.”

Vlogs en instructievideo’s B- en C-rijbewijs

Merel begon in december 2020 met vloggen op Youtube, waar het opleidingsinstituut al veel langer op staat. Merel zegt: “In het verleden zijn er vaak video’s op het DON-kanaal geplaatst, maar een duidelijke structuur was er niet. In 2020 zijn we daarom begonnen met instructievideo’s voor het B- en C-rijbewijs. Eind dat jaar volgde de vlogreeks ‘Held van de weg’. Binnenkort voegen we daar onze derde videorubriek aan toe. In ‘Koffie met…’ gaan we op bezoek bij klanten van DON Opleidingen en brengen hun bedrijf op een leuke manier in beeld.”

Nascholing Code 95 in beeld

Met de keuze uit meer dan honderd opleidingen is er aan inspiratie geen gebrek. “Nee, ik zit niet om content verlegen”, zegt Merel lachend. “We bekijken per maand wat actueel is. Zo focusten wij ons de afgelopen maanden op bijvoorbeeld het B- en C-rijbewijs.” Dat laatste vormt ook een opstap naar een belangrijke pijler voor DON Opleidingen: nascholing Code 95. “Dat zijn inderdaad trainingen die je binnenkort in de vlog kunt verwachten. Ze zijn tenslotte allesomvattend: van BHV voor chauffeurs tot Gezond op weg. Gaaf toch dat je een relatief onbekend onderwerp zo kunt uitlichten?”

Benieuwd naar de vlogreeks ‘Held van de weg’? Abonneer je dan op het Youtube-kanaal van DON Opleidingen!


Dit was een gesponsord artikel. Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op!

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen