Clicky

 
Transport Online - Extra (transport)controles dierenwelzijn wegens hitte

Extra (transport)controles dierenwelzijn wegens hitte

Extra (transport)controles dierenwelzijn wegens hitte
15-06-2021 19:29 | Transport | auteur ANP

UTRECHT - Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaan de komende dagen bij bedrijven extra letten op dierenwelzijn. De toezichthouder doet dat vanwege de verwachte hitte.

De hoge temperaturen vormen een risico voor het welzijn van dieren, die zelfs aan de hitte kunnen bezwijken. "Het kan dan gaan om dieren die buiten lopen met onvoldoende drinkwater of onvoldoende schaduw, dieren die getransporteerd worden tijdens een hoge omgevingstemperatuur of dieren in stallen en verzamelplaatsen waarbij de temperatuur te hoog oploopt", aldus de NVWA.

Er is ook een Nationaal plan voor veetransport bij extreme temperaturen. Tussen de overheid en het bedrijfsleven is afgesproken dat bij hoge temperaturen minder dieren per wagen vervoerd worden en dat er extra aandacht wordt besteed aan ventilatie of andere koelingsmogelijkheden.

Dat plan is officieel geen wet- en regelgeving en de NVWA kan daar dan ook niet op handhaven. Wel zal de NVWA bedrijven bijvoorbeeld helpen door keuringen voor exportcertificering eerder of later op de dag uit te voeren, zodat op de koele momenten van de dag of in de nacht met dieren gereden kan worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions