Clicky


NYK laat twaalf LNG-schepen bouwen

NYK laat twaalf LNG-schepen bouwen
15-06-2021 11:31 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

NYK Nippon Yusen Kaisha Line (NYK) laat twaalf LNG-schepen bouwen bij de scheepswerven Shin Kurushima Dockyard Co. en Nihon Shipyard Co. De nieuw gebouwde schepen zullen PCTC's (Pure Car Truck Carriers) zijn en worden geleverd tussen 2025 en 2028.

De bouw van deze LNG-aangedreven PCTC's is in overeenstemming met het PCTC-vlootvervangingsplan om de milieudoelstellingen van NYK te halen, namelijk het verminderen van de CO 2 -uitstoot per ton en vijftig procent van de transportkilometers tegen 2050. Het gebruik van LNG-brandstof, naast het aanpassen van de romp om het brandstofverbruik te verbeteren, zal bijdragen aan een vermindering van de CO 2 -uitstoot met ongeveer 40 procent in vergelijking met schepen die conventionele zware stookolie gebruiken.

Het bedrijf heeft daarnaast al vaste plannen om tegen 2024 acht LNG-aangedreven PCTC's te lanceren. Met inbegrip van de extra twaalf nieuwe schepen, zal het totale aantal LNG-aangedreven PCTC's van NYK tegen 2028 toenemen tot twintig door een totale investering van ongeveer 200 miljard yen.

NYK streeft ernaar om rond 2030 verder te gaan met emissievrije schepen die scheepsbrandstoffen gebruiken die een lagere milieu-impact hebben. Op dit moment positioneert NYK LNG-brandstof als een tussenoplossing totdat toekomstige emissievrije schepen kunnen worden gerealiseerd.

De nieuw te bouwen schepen worden ongeveer 199.95 meter lang, 38 meter breed en kunnen zo'n 6.800-7.000 auto's kwijt. Onder welke vlag de schepen gaan varen wordt later bepaald laat NYK weten.