Clicky

 
Transport Online - KLM en BCG verlengen samenwerking voor digitale luchtvaartoperaties

KLM en BCG verlengen samenwerking voor digitale luchtvaartoperaties

KLM en BCG verlengen samenwerking voor digitale luchtvaartoperaties
10-06-2021 12:08 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

AMSTELVEEN - KLM Royal Dutch Airlines en Boston Consulting Group (BCG) kondigden vandaag de verlenging aan van hun samenwerkingsverband, dat in 2018 officieel tot stand kwam. De betrokken partijen brachten als eerste een set van tools op de markt voor een integrale planning en beheer voor de bedrijfsvoering van luchtvaartmaatschappijen.

KLM en BCG's aanpak voor het optimaliseren van luchtvaartoperaties als geheel, over verschillende tijdsperiodes en meerdere afdelingen, gebruikt een op maat gemaakte set van digitale tools, gecombineerd met mogelijkheden voor bedrijfstransformatie om ervoor te zorgen dat de tools dagelijks worden gebruikt door frontline personeel in de bedrijfsvoering, de bemanning en de hub control.

Door gebruik te maken van machine learning, kunstmatige intelligentie en geavanceerde optimalisatietechnieken, helpen deze nieuwste digitale oplossingen gebruikers om complexe beslissingen te nemen die de inzet van de vloot, bemanning, gronddiensten en het netwerk optimaliseren en passagiers de beste klantervaring bieden.

Om in slechts enkele maanden resultaten te boeken en om te voorkomen dat de luchtvaartmaatschappijen vastzitten aan een verplichte platformoplossing, vereisen deze oplossingen geen vervanging van de essentiële systemen en worden ze overgedragen aan de IT-teams van de luchtvaartmaatschappijen zelf. Deze teams worden ook vanaf het begin bij het traject betrokken.

Bewezen resultaten

Deze oplossingen hebben de operationele cijfers van KLM – zoals het aantal vluchten met meer dan 30 minuten vertraging of het aantal gemiste aansluitingen voor passagiers – met wel 40% verbeterd en ertoe bijgedragen dat KLM's Net Promoter Score (NPS) is gestegen van 38 in 2015 naar 41 in 2019.

Tijdens de COVID-19-crisis hebben deze tools en mogelijkheden KLM en andere internationale luchtvaartmaatschappijen wendbaarder gemaakt, ondanks de ongekende wispelturigheid op de markt en de bedrijfsvoering. Door bijvoorbeeld bestaande tools voor vloottoewijzingsbeslissingen aan te passen met de meest recente passagiersgegevens, slaagde KLM erin de CO2-uitstoot per passagierskilometer binnen haar Europese netwerk met 3% te verminderen.

In de afgelopen drie jaar heeft het samenwerkingsverband tussen KLM en BCG ook op maat gemaakte oplossingen ingezet bij andere toonaangevende luchtvaartmaatschappijen wereldwijd. Na Delta Air Lines als allereerste klant te hebben verwelkomd, is het klantenbestand van het samenwerkingsverband uitgebreid met verschillende luchtvaartmaatschappijen in Latijns-Amerika, Europa en Azië – zowel binnen de SkyTeam-alliantie als daarbuiten, zoals GOL en Virgin Atlantic.

“Dankzij de bestaande set van tools en de in-house capaciteiten die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd, kon KLM in 2020 net als de jaren ervoor veel waarde halen uit haar Operations Decision Support set van tools. Onze samenwerking met BCG is een van de bouwstenen om onze ambitie waar te maken, namelijk om de meest toonaangevende data- en technologiegedreven luchtvaartmaatschappij ter wereld te worden. Ik ben zeer verheugd over de verlenging van deze unieke samenwerking", zegt René de Groot, Chief Operating Officer of KLM

"Wij bouwen aan toonaangevende digitale capaciteiten om onze activiteiten te ondersteunen. De samenwerking met KLM-BCG is van groot belang geweest voor het versnellen van deze ontwikkeling op het gebied van technologie, processen en implementatie. We zijn verheugd om deze reis en samenwerking met het KLM-BCG-samenwerkingsverband voort te zetten om ervoor te zorgen dat we operationele prestaties van wereldklasse blijven leveren voor onze passagiers, zowel in goede als slechte tijden", aldus Erik Snell, Delta Air Lines SVP Operations and Customer Center

"We zijn verheugd dat we deze unieke samenwerking met KLM kunnen voortzetten. In de afgelopen jaren is ons partnerschap, dankzij onze complementaire ervaring en onze wederzijdse staat van dienst op het gebied van innovatie, steeds sterker geworden en zeer succesvol gebleken op de markt. Samen kijken we ernaar uit om luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld te blijven voorzien van innovatieve instrumenten die hen zullen helpen om sterker uit de COVID-19-crisis te komen", aldus Jason Guggenheim, Global head van Travel and Tourism BCG

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,073
Diesel1,733

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats