Clicky


Oprichter Van Heugten Transport, Steef van Heugten, overleden

Oprichter Van Heugten Transport, Steef van Heugten, overleden
08-06-2021 10:02 | Transport | auteur Redactie | Esther van der Wal

SCHERPENZEEL - Op 82-jarige leeftijd is op donderdag 3 juni H.S. (Steef) van Heugten overleden. De heer van Heugten was de oprichter van Van Heugten Transport BV in Scherpenzeel.

De directie en het personeel laten in een rouwadvertentie weten dat zij de heer van Heugten "gedenken als een markante persoonlijkheid die met zijn werklust aan de basis heeft gestaan van onze transportondernemin. Zonder hem was Van Heugten Transport nooit het bedrijf geweest wat het nu is".

Van Heugten Transport opereert sinds 1988 als zelfstandige transportbedrijf. Het transportbedrijf was ooit onderdeel van de tapijtfabriek Heuga. Deze fabriek werd in de jaren vijftig van de vorige eeuw in Amersfoort opgericht door de familie Van Heugten.

Het transport bestond aanvankelijk uit de aanvoer van halfproducten ten behoeve van de tapijtfabriek en de distributie van eindproducten naar de afnemers. Omdat de onderneming zich ook steeds meer begon te richten op het vervoer voor derden, is in 1988 besloten dat de eigenaar van Heuga, het Amerikaanse bedrijf Interface, het transportbedrijf zou afstoten.

Het transportbedrijf werd onder de naam 'Van Heugten Transport BV' overgenomen door de toenmalige directeur van het bedrijf, de heer H.S. van Heugten. Interface Nederland bleef echter bestaan en is tot op de dag van vandaag een zeer gewaardeerde klant.

De heer H.S. van Heugten heeft het transportbedrijf van 1988 tot 2010 verder laten ontwikkelen. In 1991 werd er gestart met op- en overslag activiteiten. Daarnaast werd de onderhoudsgarage meer en meer ingezet als servicepunt voor trucks en trailers van derden.

In 2010 is het transportbedrijf via een Management Buy Out overgenomen door de toenmalige bedrijfsleider de heer G.J. van den Broek.

De heer van Heugten zal in besloten kring worden bijgezet in het familiegraf. Vrijdag 11 juni tussen 19:00 en 21:00 uur is er gelegenheid om afscheid te nemen van de heer van Heugten door langs hem te rijden bij de garage van Van Heugten Transport. Ingang Glashorst 113 in Scherpenzeel.

Bijlage: