Clicky


Olijfbomen gaan in vlammen op bij vrachtwagenbrand

Olijfbomen gaan in vlammen op bij vrachtwagenbrand [+foto]
07-06-2021 10:45 | Brand | auteur Redactie

RHEINHESSEN/SPRENDLINGEN - Zondagavond omstreeks 20:49 uur is op de Duitse A61 is een truck met oplegger in brand gevlogen. De vrachtwagen was geladen met olfijbomen. De rijstrook in noordelijke richting moest volledig worden afgesloten voor de brandweer om de brand te blussen. Er kwam veel rook vrij bij de brand.

Het verkeer op het knooppunt Gau-Bickelheim werd omgeleid vanwege de brand en de bluswerkzaamheden.

Dankzij de bluswerkzaamheden van de brandweer waren de vlammen aanvankelijk onder controle. Omdat de brand echter steeds weer opnieuw opvlamde zette de brandweer ook het spoor onder de snelweg af.

Nadat de oplegger gedeeltelijk was gelost, konden de brandhaarden onder controle worden gebracht.

De linkerrijstrook richting Koblenz kon na ongeveer twee en een half uur worden vrijgegeven om het drukke verkeer weg te leiden. Daarna werd de weg weer volledig afgesloten tot 03:45 uur maandagochtend voor schoonmaak- en bergingswerkzaamheden. Het verkeer werd omgeleid vanaf Gau-Bickelheim.

De 27-jarige chauffeur van de vrachtwagen uit Italië bleef ongedeerd. Volgens de poltiie ligt er een technisch mankement aan de brand ten grondslag en moeten de trekker en oplegger als verloren worden beschouwd.