Clicky

 
Transport Online - Vijf Volvo FM-trekkers en negen Volvo FL bakwagens voor TransMission Almere

Vijf Volvo FM-trekkers en negen Volvo FL bakwagens voor TransMission Almere

Vijf Volvo FM-trekkers en negen Volvo FL bakwagens voor TransMission Almere
03-06-2021 11:35 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ALMERE - Met de ingebruikname van vijf Volvo FM-trekkers en negen Volvo FL-bakwagens is het wagenpark van transport- en distributiebedrijf TransMission Almere weer helemaal up-to-date. Het bedrijf koos wederom voor Volvo-trucks vanwege de goede ervaringen met het merk en de service van dealer Volvo Group Truck Center.

“We stonden voor een vervangingsopgave van veertien Volvo-trucks”, vertelt vestigingsmanager Dennis Riedeman van TransMission Almere. “In het voortraject hebben we onze chauffeurs nauw betrokken bij de investering en zij gaven aan dat ze graag weer Volvo-trucks wilden. Vooral het rijcomfort en de uitgebreide veiligheidssystemen werden vaak genoemd als positieve punten.”

De vijf nieuwe Volvo FM 330 4x2-trekkers en negen Volvo FL 250 4x2-bakwagens zijn stapsgewijs geleverd. “De nieuwe trucks zijn in alle opzichten weer een stap vooruit, waarbij voor ons veiligheid, ergonomie en rijcomfort eruit springen”, zegt Riedeman. “De automatische I-Shift-versnellingsbak is verder verbeterd en onze chauffeurs beschikken nu over nog meer veiligheidsfuncties, zoals Forward Collision Warning, Lane Keeping Support en achteruitrijcamera.”

Brandstofefficiency

Met het oog op brandstofefficiency zijn de Volvo FM-trucks voorzien van het Airflow-pakket. “Door de dakspoiler en de zijfenders wordt de wind beter afgevoerd langs de cabine en trailer. Daardoor besparen we brandstof en beperken we CO2-uitstoot.”

Volvo FL voor stadsdistributie

De negen Volvo FL-bakwagens worden vooral ingezet voor stadsdistributie. “Speciaal voor inzet in de stad Amsterdam hebben we vanwege de gewichtsbeperkingen gekozen voor vier FL-bakwagens in 12-tons uitvoering. Met de vijf Volvo FL-bakwagens in 16-tons uitvoering bedienen we vooral de regio rond Amsterdam. Ook de Volvo’s FL hebben uitgebreide veiligheidsfuncties, zoals Forward Collision Warning, Lane Keeping Support en zij- en achteruitrijcamera. In het rechterportier is bovendien een extra zijruit geplaatst voor extra zicht, wat natuurlijk in het distributiewerk in de stad goed van pas komt.”

One-stop-shop

De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Group Truck Center Almere. Riedeman: “De keuze voor Volvo-trucks is mede ingegeven door de uitstekende service van de vestiging in Almere. We laten al onze Volvo-trucks servicen bij Volvo Group Truck Center, net als ons getrokken materieel en onze bedrijfswagens. In feite is Volvo Group Truck Center voor ons een one-stop-shop voor al ons rijdend materieel. Voor de Volvo-trucks sluiten we standaard een Gold-contract af waardoor we voor service en onderhoud nergens omkijken naar hebben. Dat geeft ons de zekerheid dat voor een vast bedrag alles is afgedekt.”

TransMission is een landelijk samenwerkingsverband van zelfstandige transportbedrijven die gezamenlijk de Benelux bestrijken. TransMission Almere verzorgt de Benelux distributie voor ondernemingen in de regio Amsterdam, ’t Gooi en Flevoland. “Onze kracht is onze veelzijdigheid”, zegt Riedeman. “In feite hebben we voor elke vraag een oplossing. Van palletvervoer, pakketten en stukgoed, spoedafleveringen tot opslag, retour-, collectie- en doorleverlogistiek en ADR-transport.”

Foto's

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats