Clicky


Noors transportbedrijf Thermomax vernieuwt zijn complete wagenpark

Noors transportbedrijf Thermomax vernieuwt zijn complete wagenpark
02-06-2021 14:03 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

HEIMDAL - Het Noorse transportbedrijf Thermomax, onderdeel van Girteka Logistics en gespecialiseerd in binnenlandse leveringen, gaat haar volledige vrachtwagenvloot vernieuwen. Omdat het transportbedrijf ernaar streeft om milieuvriendelijke en efficiënte vrachtwagens te gebruiken, wordt aangenomen dat deze vernieuwing zowel aanzienlijk zal bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van het bedrijf als deel zal uitmaken van de verandering in de sector om meer inspanningen te leveren om het milieu te sparen.

Tore Rødsten, CEO van Thermomax legt uit: “Naast voordelen voor het milieu, aangezien een gloednieuw wagenpark bijdraagt ​​aan de vermindering van de uitstoot van CO2, speelt nieuwe apparatuur ook een belangrijke rol bij het verbeteren van de arbeidsomstandigheden van onze vrachtwagenchauffeurs. Het nieuwe wagenpark onderscheidt zich door grotere cabines, betere airco's en de nieuwste technologische ontwikkelingen die de bediening van de truck veel gemakkelijker maken."

In mei ontving Thermomax 22 nieuwe Volvo FH4 ​​Classic-trucks met 540 AG-motoren, waarmee al 100 procent van het huidige wagenpark is vervangen. En komend najaar zullen er acht nieuwe vrachtwagens worden toegevoegd voor de uitbreiding van de vloot, waardoor het in totaal 30 nieuwe vrachtwagens zullen zijn.

Tore Rødsten benadrukt ook het idee van nieuwe vrachtwagens die niet alleen het comfort van de chauffeur maximaliseren, maar ook de veiligheid op de weg. “Omdat nieuwe vrachtwagens voldoen aan de nieuwste veiligheidsnormen, zijn we van mening dat het van groot belang is om onze medewerkers en andere weggebruikers te beschermen en dat dit ook in de toekomst moet blijven."

Thermomax maakt deel uit van transportbedrijf Girteka Logistics uit Litouwen.