Clicky


TransHeroes neemt Van der Wal Enschede over

TransHeroes neemt Van der Wal Enschede over
01-06-2021 09:08 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

HENGELO - TransHeroes | Smart Logistics Provider uit Hengelo heeft op 31 mei 2021 de aandelen van Van der Wal Enschede B.V. overgenomen. De merknaam Van der Wal Enschede wordt toegevoegd aan de bestaande labels, waardoor TransHeroes zich naast specialist Spanje, Portugal en Oost Europa ook specialist mag noemen op Frankrijk. Met deze overname verstevigt TransHeroes haar marktpositie op de Zuid-Europese markt en kan zij haar klanten nog beter van dienst zijn.

Met de overname wil TransHeroes uit Hengelo haar dienstverlening naar Frankrijk, Spanje en Italië verder verstevigen en uitbreiden. Edwin Asveld, CEO en eigenaar van TransHeroes over de overname: "Van der Wal staat bekend om haar uitstekende dienstverlening en persoonlijke service. Met name richting Frankrijk is Van der Wal erg sterk. We verzorgen bij TransHeroes uiteraard al transport van en naar Frankrijk, maar om nu een echte Frankrijk specialist in huis te halen is een lang gekoesterde wens. TransHeroes is met BTA International erg sterk vertegenwoordigd op Spanje en Portugal, daar past dit gewoon erg goed bij. Het team is erg enthousiast en is inmiddels verhuisd naar ons kantoor in Hengelo. De op- en overslag faciliteiten van Van der Wal in Enschede hebben we uitbesteed aan een van de vaste vervoerders."

Een bedrijf dat klaar is voor de toekomst

De vertrekkende eigenaresse Lian Klein Breukink heeft gezocht naar een overnamekandidaat die dezelfde normen en waarden nastreeft als Van der Wal. “We hebben een aantal gesprekken gevoerd met mogelijke kandidaten, maar het gevoel bij TransHeroes was gewoon het beste. Ik wil mijn personeel goed achterlaten bij een bedrijf dat klaar is voor de toekomst en verder wil investeren in de dienstverlening, service en mensen. TransHeroes kenmerkt zich door een open cultuur, familiaire sfeer en een no-nonsense mentaliteit, dat past goed bij hoe wij werken. Daarbij hebben ze bij TransHeroes digitaal alles erg goed voor elkaar, dat was een grote wens van mij voor Van der Wal. Ik werk nog een aantal maanden mee om een goede overdracht te verzorgen, daarna ga ik mij richten op andere zaken in het leven.”

Lian Klein Breukink is in het verkooptraject begeleid door Andre Niewzwaag van WaardeVisie uit Hengelo.

Beide bedrijven hebben decennia transportervaring

Lian Klein Breukink kreeg Van der Wal Enschede B.V. eind jaren negentig in handen na een Management Buy Out. Als kleine zusje van Van der Wal Transport in Utrecht is het bedrijf zich gaan specialiseren in Frankrijk en Zuid-Europa transporten. Inmiddels is Van der Wal Enschede al jaren actief met eigen lijndiensten naar Frankrijk en sterk vertegenwoordigd in transporten Spanje, Portugal en Italië.

De basis voor TransHeroes | Smart Logistics Provider is gelegd in 1986 met de oprichting van TTS Transport. Inmiddels vallen er vele business units onder deze logistieke duizendpoot. BTA International, TTS TransOcean, TTS TransAir en TTS Customs zijn onder andere handelsnamen waaronder de markt bedient wordt. TransHeroes is de afgelopen jaren hard gegroeid en ontving de afgelopen acht jaar maar liefst zes FD Gazelles, waaronder een Gouden Gazelle. Op dit moment werken er een kleine 40 mensen binnen TransHeroes en verwachten ze een jaaromzet van ruim boven de 20 miljoen euro.

Foto's

  • J.Roeland
    V.D. WAL