Clicky


Hardleerse vrachtwagenchauffeur kan rijbewijs, sleutels, en dag later reservesleutels, inleveren

Hardleerse vrachtwagenchauffeur kan rijbewijs, sleutels, en dag later reservesleutels, inleveren
27-05-2021 18:54 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

FREIBURG - Dinsdag 25 mei 2021, rond 16.00 uur, controleerde de politie vanwege de rijstijl een vrachtwagen en de chauffeur op de Duitse B34. Tijdens de controle rook de 51-jarige vrachtwagenchauffeur sterk naar alcohol. Een blaastest gaf een resultaat van ongeveer 2 promille. Dit werd gevolgd door een bloedmonster, de inbeslagname van het rijbewijs en de autosleutels.

Op woensdag 26 mei 2021, rond 11 uur 's ochtends, viel de 51-jarige opnieuw op met zijn vrachtwagen op dezelfde B34, toen hij een weiland inreed nabij het district Herten.

Waarschijnlijk startte hij zijn vrachtwagen met een reservesleutel, die hij waarschijnlijk nog in zijn truck had liggen. Een blaastest gaf nu een uitslag van ongeveer drie promille aan. Er werd opnieuw bloed afgenomen en de reservesleutel werd in beslag genomen.

Vanwege zijn dronkenschap en agressiviteit mocht de 51-jarige man enkele uren op het politiebureau vertoeven. Er werd een verantwoordelijke van het transportbedrijf gevonden die zorgde voor het ophalen van de vrachtwagen.

De 51-jarige kan nu twee fikse boetes verwachten voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs.