Clicky

 
Transport Online - Corendon druk met omboeken na aanpassing Grieks reisadvies

Corendon druk met omboeken na aanpassing Grieks reisadvies

Corendon druk met omboeken na aanpassing Grieks reisadvies
27-05-2021 16:08 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

AMSTERDAM - Reisorganisatie Corendon is druk bezig met het bellen van klanten die de komende weken een reis hadden geboekt naar Rhodos of Kos. Zij krijgen de mogelijkheid om te boeken naar een andere bestemming of om hun vakantie te annuleren. Het reisadvies voor de Zuid-Egeïsche eilanden van Griekenland wordt vanaf aanstaande zondag weer op oranje gezet door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op 15 mei werd het reisadvies voor het grootste deel van de Griekse eilanden gewijzigd van oranje naar geel, en werden vakantiereizen weer mogelijk. De coronacijfers in die gebieden gaven daar toen aanleiding toe. Vorige week constateerde het RIVM echter dat de situatie verslechterde op de Zuid-Egeïsche eilanden. "Daarom is besloten om de Zuid-Egeïsche eilanden, in overeenstemming met het advies van het RIVM, vanaf zondag aan te wijzen als gebied met een verhoogd risico, wat resulteert in een oranje reisadvies", aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Voor de komende twee weken hadden bijna 2000 klanten van Corendon een reis geboekt naar Kos of Rhodos. "We zien dat vrijwel iedereen zin heeft om op vakantie te gaan en kiest voor een andere bestemming", zegt een woordvoerster. Ibiza en Mallorca, maar ook Portugal en Curaçao zijn populaire alternatieve bestemmingen. "Wellicht dat we vaker gaan vliegen naar deze plekken met een geel reisadvies", aldus Corendon.

Alle geplande vluchten van Corendon naar Kos en Rhodos vervallen tot half juni. Reizigers die tot die tijd een vakantie hebben geboekt voor de Griekse eilanden worden allemaal gebeld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,073
Diesel1,733

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats