Clicky

 
Transport Online - Lufthansa gaat weer vliegen op Tel Aviv na wapenstilstand

Lufthansa gaat weer vliegen op Tel Aviv na wapenstilstand

Lufthansa gaat weer vliegen op Tel Aviv na wapenstilstand
21-05-2021 13:35 | Burgerluchtvaart | auteur ANP/RTR

FRANKFURT - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa gaat vanaf zondag weer vliegen naar het Israëlische Tel Aviv, nu Israël en de Palestijnen een wapenstilstand hebben gesloten. Ruim een week geleden werden die vluchten nog opgeschort vanwege het oplaaiende geweld in de regio.

Ook andere maatschappijen zoals British Airways, Virgin Atlantic, Iberia, Delta Air Lines, American Airlines en United Airlines schortten vluchten naar Tel Aviv op in verband met het conflict. Het vliegverkeer op de internationale luchthaven Ben Gurion van Tel Aviv werd meermaals stilgelegd vanwege de raketaanvallen vanuit de Gazastrook op Israël. Er werden ook vluchten omgeleid naar Cyprus. Sinds vannacht geldt een wapenstilstand tussen de strijdende partijen.

Delta Air Lines herstart de vluchten tussen New York en Tel Aviv vrijdag. De Amerikaanse maatschappij stelt nog wel de situatie nauwlettend in de gaten te houden en waar nodig het vluchtschema weer aan te passen. Virgin Atlantic is van plan vanaf maandag weer naar Tel Aviv te gaan vliegen vanaf de Londense luchthaven Heathrow. "We verwelkomen het zeer dat er een staakt-het-vuren is", aldus een woordvoerder van de Britse maatschappij.

KLM had ook zijn vluchten naar Tel Aviv gestaakt. De maatschappij laat weten de situatie nauwgezet te volgen, maar zegt dat er vooralsnog geen vluchten naar Tel Aviv zijn ingepland. KLM verwacht zondag een besluit te nemen over een hervatting van de vluchten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,073
Diesel1,733

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats