Clicky


Weeda breidt wagenpark uit met nieuwe IVECO S-WAY

Weeda breidt wagenpark uit met nieuwe IVECO S-WAY
18-05-2021 17:07 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

KLUNDERT - Nederlands bekendste wagenpark heeft er een bijzondere nieuweling bij. Weeda Transport koos bewust voor een IVECO S-WAY en liet die truck in stijl opbouwen. De opvallende trucks van Weeda zijn bekende verschijningen in de wereld van de showtrucks. Het transportbedrijf uit Klundert koos voor een IVECO S-WAY 6x2-voorloopastrekker met 570 pk. Die as-configuratie is handig vanwege de aslasten in het containerwerk, dat een groot deel van de werkzaamheden bij Weeda uitmaakt.

De trekker werd vervolgens naar Sjaak Kentie gestuurd om het chassis dicht te bouwen. Dat klinkt gemakkelijker dan het is, want dit is de eerste Iveco die zo’n complete metamorfose onderging. Het chassis werd dichtgemaakt met stalen platen aan de zijkant en een volledige traanplaat bovenop die zelfs tussen de twee achterschermen doorloopt. Aan de achterzijde kwam een Deense bumper met bloklampen en een handige extra opbergkist.

 

Twee LED-bars links en rechts geven voldoende licht bij het manoeuvreren. Een mooi staaltje vakmanschap is het rek waaraan de verticale uitlaten zijn gemonteerd. Daar is nu een grote W te zien, waartussen heel netjes de aansluitingen voor de slangen zijn aangebracht. Daarachter kwam een volledig gladde achterwand.

Aan de voorkant monteerde Kentie een extra spoiler onder de bumper met vier verstralers. Verder werd de opbouw eigenlijk vrij rustig gehouden, met een lichtbak, twee luchthoorns, Michelin-poppen en toplampen.

Salvador Dali

Daarna ging de truck naar MW Designs, dat op de bekende felrode basis de prachtige special-paint-afbeeldingen aanbracht op de achterwand, de zijkanten, het chassis en zelfs de spiegels. Net als de andere auto’s van Weeda kreeg ook de IVECO S-WAY een thema mee uit de misdaadhoek. Het bedrijf koos namelijk eerder al voor Penoza en Escobar.

 

De IVECO S-WAY werd gewijd aan de Spaanse Netflix-serie La Casa de Papel. Hierin laten acht bankrovers zich met een aantal gijzelaars opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje. Om verwarring bij de politie te zaaien, draagt iedereen een rode overall en een Salvador Dali-masker. Zo weet niemand wie een gijzelaar is en wie een bankrover. Verder gebruiken de bankrovers niet hun eigen naam, maar die van steden. Vandaar de stadsnamen op de achterwand van de Iveco. Daar staat ook levensgroot één van de bankrovers afgebeeld. Of is dat misschien toch een gijzelaar?

 

Uitdaging

De specialisten van M&M Truck Design mochten zich vervolgens uitleven op het interieur. Daarbij werd echt alles aangepakt. Interieurdelen werden gespoten, schakelaars en panelen gedipt met houtmotief en de rest is voorzien van chic donkerbruin leer. Het moest vooral de sfeer hebben van een bruin café. In de achterwand werd in leer een wereldkaart aangebracht, met LED’s bij de steden die de criminelen als naam gebruiken.

 

Een waar huzarenstukje is het halfronde bovenste bed, dat is verplaatst naar boven de voorruit. Aan de onderzijde van het bed prijkt de naam van de serie, La Casa de Papel. Ook over het geluid valt niets te klagen, want op diverse plekken zitten flinke luidsprekers voor de favoriete muziek van de chauffeur. Het resultaat is indrukwekkend, want werkelijk niets werd onaangeroerd gelaten.