Clicky

 
Transport Online - TUI gaat niet naar landen waar reizigers in quarantaine moeten

TUI gaat niet naar landen waar reizigers in quarantaine moeten

TUI gaat niet naar landen waar reizigers in quarantaine moeten
17-05-2021 17:49 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

DEN HAAG - Reisorganisator TUI biedt geen vakantiereizen aan naar landen waar reizigers bij aankomst in quarantaine moeten. Op dit moment gaat het daarbij alleen om Portugal. Verschillende landen die door de overheid op geel zijn gezet vereisen soms een quarantaineperiode van reizigers als ze inreizen. Daarnaast gelden soms andere verplichtingen, zoals een negatieve PCR-test.

Afgelopen weekend verviel het wereldwijde negatieve reisadvies voor Nederlandse reizigers. Met de boekingen bij TUI gaat het sinds de bekendmaking van de versoepelingen van de reisbeperkingen door de coronapandemie heel goed, laat een woordvoerster desgevraagd weten. Volgens haar komen er duizenden boekingen binnen.

Veel mensen kijken ook op korte termijn of ze nog weg kunnen, aldus de zegsvrouw. De weersvoorspelling voor het pinksterweekend van 23 en 24 mei ziet er niet goed uit in Nederland. Daarom heeft TUI alvast het aanbod uitgebreid met extra vluchten naar het buitenland.

Extra vluchten

De meeste vraag op korte termijn is naar Spanje en vooral de Canarische eilanden. Komend weekend heeft TUI extra vluchten naar Gran Canaria en Tenerife ingepland. De week daarna worden ook vluchten toegevoegd naar Mallorca, Ibiza en de Antillen (Curaçao, Aruba en Bonaire). Vanaf volgende week vliegt TUI vijf keer per week naar de Antillen. TUI wijst reizigers erop om goed geïnformeerd op reis te gaan en zich te houden aan de lokale maatregelen.

Prijsaanbieder de VakantieDiscounter zag de afgelopen week het aantal boekingen in vergelijking met de week ervoor verdubbelen. Spanje, Griekenland en Turkije staan in de top drie van populairste bestemmingen. Voor Turkije is het reisadvies nog oranje, maar Nederlandse vakantiegangers hebben "duidelijk weer vertrouwen". Ook werden aanzienlijk meer annuleringsverzekeringen afgesloten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,899

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden