Clicky

 
Transport Online - Brussels Airport: stijging van 72 procent in vrachtvolumes

Brussels Airport: stijging van 72 procent in vrachtvolumes

Brussels Airport: stijging van 72 procent in vrachtvolumes
12-05-2021 17:06 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

ZAVENTEM - De sterke groei in de cargovolumes die Brussels Airport al sinds de start van dit jaar ziet, versnelt nog in april, vooral dankzij de verhoogde vraag naar luchtvracht in heel Europa. De cijfers worden hier wel vergeleken met 2020 aangezien de Covid-crisis slechts een beperkte impact heeft gehad op de cargovolumes in 2020. 

Vergeleken met 2020, zet de luchtvracht een opmerkelijke groei neer in alle segmenten, zowel bij de expressdiensten (+55 procent), de volvracht (+59 procent) en zelfs bij het vrachtvervoer in het ruim van passagiersvluchten, dat na de zeer lage volumes van april 2020 weer is toegenomen (+492 procent). 

In het volvrachtsegment is er een algemene groei voor alle bestaande partners. Daarnaast mocht Brussels Airport vier nieuwe vrachtmaatschappijen verwelkomen op de logistieke zone van Brussels Airport, die nieuwe routes naar Azië opstarten: Azul, Japan Airlines, SpiceJet en China Central Longhao Airlines. De activiteit bij de expressdiensten blijft structureel hoger dan in de voorbije jaren dankzij de sterke stijging in de online aankopen. 

Zowel de import- als de exportvolumes name toe, vooral de invoer uit Azië en Noord-Amerika.  

Ook het transport van Covid-19-vaccins van en naar Brussels Airport gaat door: tientallen miljoenen vaccins werden al via de luchthaven verscheept. Dit maakt van Brussels Airport een belangrijke draaischijf in de wereldwijde distributie van Covid-19 vaccins. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden