Clicky

 
Transport Online - Airbus hervat verbouwing Franse superjumbofabriek

Airbus hervat verbouwing Franse superjumbofabriek

Airbus hervat verbouwing Franse superjumbofabriek
12-05-2021 12:05 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

TOULOUSE - Vliegtuigmaker Airbus heeft het werk hervat voor het ombouwen van de fabriek waar eerder de iconische A380-superjumbo's uit de hangar rolden. De fabriek in de Franse stad Toulouse wordt geschikt gemaakt voor de bouw van kleinere A321 en A320-toestellen. Eind volgend jaar moet verbouwing van de de fabriek zijn afgerond.

Voor de crisis had Airbus al aangekondigd een productielijn in Toulouse op te tuigen vanwege de sterke vraag naar de A321. Het bedrijf kon met zijn fabriek in Hamburg namelijk niet aan de vraag voldoen naar het toestel voor korte en middellange vluchten. Maar door de crisis en vooral de impact ervan op de luchtvaartsector werd de verbouwing vorig jaar stilgelegd omdat er minder vraag was naar vliegtuigen.

Het plan wordt nu nieuw leven ingeblazen omdat de vliegtuigbouwer merkt dat de markt aan het herstellen is. Uiterlijk in 2025, maar mogelijk al twee jaar eerder, zal de productie van vliegtuigen weer op het niveau van voor de crisis liggen, denkt de Europese onderneming.

Airbus was voor de crisis al bezig de productie van de A380 te stoppen. De ontwikkeling van de superjumbo's heeft Airbus tientallen miljarden euro's gekost. De vliegtuigen zijn ruim tien jaar in productie geweest, maar vanaf het begin vielen de verkopen al tegen. De meeste luchtvaartmaatschappijen geven de voorkeur aan kleinere en zuinigere vliegtuigen.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats