Clicky

 
Transport Online - sennder neemt Cars & Cargo over

sennder neemt Cars & Cargo over

sennder neemt Cars & Cargo over
11-05-2021 09:00 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

BERLIJN - sennder, Europa's toonaangevende digitale expediteur, heeft vandaag, 11 mei 2021, aangekondigd dat het Cars & Cargo heeft overgenomen, een in Nederland gevestigde expediteur die actief is in Frankrijk en de Benelux. De twee bedrijven hebben hun krachten gebundeld om 240 gecharterde voertuigen op het digitale platform van sennder onder te brengen, waardoor meer capaciteit wordt gecreëerd die profiteert van de transparantie en efficiëntievoordelen van het besturingssysteem van sennder, sennOS.

sennder-klanten die actief zijn in Frankrijk, Duitsland, België, Nederland en Luxemburg zullen profiteren van een aanzienlijke capaciteitsuitbreiding en eersteklas servicekwaliteit doordat de volledig gecharterde vloot van Cars & Cargo zich aansluit bij het netwerk van sennder. Het wagenpark van Cars & Cargo wordt ingebed in de technologie van sennder en krijgt toegang tot digitaal wagenparkbeheer, route-optimalisatie en naadloze onboarding.

De overname toont aan dat sennder zich richt op partnerschappen en overnames die het bestaande aanbod versterken, aangezien het bedrijf ernaar streeft om meerwaarde te leveren aan zowel verladers als vervoerders. Cars & Cargo zal op korte termijn onder het bestaande merk blijven opereren. Het team van Cars & Cargo zal zich bij sennder voegen, terwijl oprichter Bob Snijder de functie van Managing Director bij Cars & Cargo voortzet.

David Nothacker, medeoprichter en CEO van sennder, zei: “sennder heeft een opmerkelijke groei doorgemaakt, met onder meer een aantal spraakmakende overnames, die hebben bijgedragen aan het worden van Europa's meest toonaangevende digitale wegtransporteur. In 2021 draait alles om het uitbreiden van ons bestaande aanbod naar zowel vervoerders als verladers - onze overname van Cars & Cargo voldoet aan deze doelstelling. We kijken ernaar uit om met het getalenteerde Cars & Cargo-team samen te werken om zijn bestaande vloot te digitaliseren en een eersteklas service te bieden aan de Benelux, Duitse en Franse markten. "

Een nieuw digitaal aanbod

Beide bedrijven verbinden commerciële verladers met kleine en middelgrote vervoerders. Cars & Cargo heeft een gecharterde vloot met meer dan 240 vrachtwagens die 43.000 ladingen per jaar regelen, wat betekent dat verladers toegang hebben tot een eersteklas service die on-demand capaciteit levert om aan verschillende ad-hoc transportverzoeken te voldoen, terwijl ze voldoen aan de hoogste eisen van de klant en servicenormen.

sennder zet zich in om de logistieke sector geschikt te maken voor een duurzame toekomst: Cars & Cargo zal profiteren van de voordelen van een digitale expediteur over de weg, waaronder efficiëntiewinst en een grotere zichtbaarheid van het transportproces. sennder zal leaseovereenkomsten met vervoerders nakomen, wat betekent dat het geen eigenaar is van de vrachtwagens.

De aankondiging volgt op de partnerschappen van sennder met Michelin en Zeitfracht, de overnames van Uber Freight Europe en Everoad en een joint venture met Poste Italiane.

Bob Snijder, algemeen directeur en oprichter van Cars & Cargo, zei: "Ik kijk ernaar uit om onze vrachtwagens te verplaatsen naar het besturingssysteem van sennder, sennOS. We delen de visie van Sennder, om logistiek geschikt te maken voor de toekomst en we vinden dat het digitaliseren van onze gecharterde vloot overeenkomt met ons collectieve doel. Met sennder geven we de industrie meer toegang tot capaciteit die digitaal is geoptimaliseerd om zo efficiënt mogelijk te werken - dat is een opwindend voorstel."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions