Clicky


Vrachtwagenchauffeur van portemonnee beroofd nadat hij eerste hulp verleend na ongeval

Vrachtwagenchauffeur van portemonnee beroofd nadat hij eerste hulp verleend na ongeval
06-05-2021 11:38 | Criminaliteit | auteur Redactie | Esther van der Wal

HELVOIRT - Woensdagochtend 5 mei rond 08:10 uur reed een chauffeur van Maurang Transporten bij Roermond de grens over in de richting van Duitsland. Voor hem ziet hij een auto in de slip raken en twee keer tegen de vangrail rijden om vervolgens midden op de rijbaan tot stilstand komen. De chauffeur aarzelt geen moment, zet zijn vrachtwagen stil op de rijbaan, om zo erger te voorkomen, en ontfermt zich over de inzittenden van de auto.

De twee inzittenden blijken met de schrik te zijn vrijgekomen en de chauffeur nodigt beide mannen uit in zijn cabine om even van de schrik te bekomen.

"Terwijl de vrachtwagenchauffeur een verklaring aflegt aan de politie hebben de twee mannen kans gezien om de portemonnee van de chauffeur uit zijn tas te pakken en mee te nemen", aldus Maurang Transporten.

De chauffeur is, volgens het transportbedrijf, onder andere zijn rijbewijs, zijn ID-kaart en bankpas kwijt.

Het Helvoirtse transportbedrijf is woendend en zegt: "Tegen deze lafaards zou ik willen zeggen: 'stuur de eigendommen van onze chauffeur naar ons bedrijf zodat onze chauffeur zijn spullen terug heeft', de bankpas is uiteraard geblokkeerd dus daar hebben ze niets aan."