Clicky


Samskip start luchtvrachtbedrijf Samskip Air op Schiphol

Samskip start luchtvrachtbedrijf Samskip Air op Schiphol
05-05-2021 10:29 | Luchtvracht | auteur Redactie | Esther van der Wal

ROTTERDAM - Samskip, dat al wereldwijd actief is in spoor-, weg-, shortsea- en binnenvaartvervoer start nu ook een luchtvrachtbedrijf onder de naam Samskip Air.

Op 1 mei 2021 opende Samskip Air haar deuren van een nieuw kantoor op Schiphol, met als taak de luchtvrachtvolumes die Samskip al boekt te vergroten, nieuwe routes uit te stippelen en mogelijkheden te ontwikkelen voor samenwerking met het pan-Europese multimodale netwerk van Samskip.

De ‘one stop shop’ logistieke opties die al beschikbaar zijn voor Samskip genereren jaarlijks 850.000 TEU aan containertrafiek, evenals aanzienlijke algemene, stukgoederen en projectladingvolumes.

Samskip Air wordt geleid door Hans Blauw, wiens 35-jarige cv gevuld is met luchtvracht expertise, waaronder leidinggevende functies bij KLM, Hellman Worldwide, FedEx, TNT en ALM (Aircraft Load Management). Blauw gaat bij Samskip aan de slag als Airfreight Manager na vier jaar de Fairways Group te hebben geleid ter ondersteuning van Aeroméxico en DHL Aviation, en rapporteert aan Mon Verstegen, General Manager Freight Forwarding, Samskip Logistics.

"Als professional in loopbaanlogistiek was de kans om Samskip Air te helpen een grote speler in de luchtvrachtlogistiek te worden, te mooi om te laten lopen, in een markt die momenteel onvoldoende wordt bediend op het gebied van kwaliteit", zegt Blauw. “De groep heeft uitzonderlijke vaardigheden op het gebied van temperatuurgecontroleerde goederen, farmaceutische producten, elektrische goederen en auto-onderdelen, en er is altijd ruimte voor diensten die betrouwbaarheid, expertise op het gebied van vrachtafhandeling, veiligheid en gedegen documentatie bieden."

"Met 47 kantoren in 35 landen heeft Samskip het netwerk, het personeel, de knowhow van de douane en de digitale boekingssystemen om tot bloei te komen bij het aanbieden van luchtvrachtdiensten voor hoogwaardige ladingen, van pier tot pier en van deur tot deur."

Terwijl Covid-19 voor een dip zorgde in de luchtvracht in 2020, stabiliseerden de afgelopen jaren de jaarlijkse vrachtvolumes die door Nederlandse luchthavens worden afgehandeld tussen de 1,6 miljoen en 1,8 miljoen ton. Ongeveer 93 procent van deze vracht wordt afgehandeld op Schiphol, Europa's nummer twee luchthaven voor luchtvracht.

"Schiphol is een wereldwijde toegangspoort voor luchtvrachtactiviteiten met China, de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, Rusland, het Midden-Oosten en Afrika, en biedt een Europese toegangspoort tot Samskip's multimodale netwerk van vrachtwagens, treinen, binnenvaartschepen en kustvaartuigen", zegt Martijn Tasma, Director Global Forwarding, Samskip Logistics.

“De staat van dienst van Hans spreekt voor zich en we zijn verheugd hem aan boord te verwelkomen als de ondernemende motor van Samskip Air. We kijken ernaar uit om onze leidende logistieke rol in de Scandinavische visserij-export te consolideren en samen met onze wereldwijde kantoren te werken aan de ontwikkeling van andere volumes en verbindingen op andere luchthavens."