Clicky


Doden en gewonden door instorten metroviaduct in Mexico-Stad

Doden en gewonden door instorten metroviaduct in Mexico-Stad
04-05-2021 11:19 | Ongevallen | auteur ANP/RTR/AFP

MEXICO-STAD - Een metroviaduct in Mexico-Stad is maandagavond (lokale tijd) gedeeltelijk ingestort en metrowagons zijn naar beneden gevallen. Er zijn volgens de lokale autoriteiten zeker twintig doden gevallen. Ongeveer vijftig gewonden zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Videobeelden van de lokale omroep Milenio TV laten zien dat het viaduct deels instort en metrowagons naar beneden vallen, terwijl op de weg eronder meerdere auto's rijden. Het is nog onduidelijk waardoor het ongeluk in het zuidoosten van Mexico-Stad is ontstaan.

Hulpdiensten hebben meerdere slachtoffers uit de metro gehaald. Volgens de leider van het stadsbestuur Claudia Sheinbaum ligt er een auto onder het puin. Ze laat weten dat onder de dodelijke slachtoffers ook minderjarigen waren.

Buitenlandminister Marcelo Ebrard schrijft op Twitter na de "verschrikkelijke tragedie" mee te leven met de slachtoffers en de nabestaanden. Ebrard was regeringsleider, een functie die lijkt op die van burgemeester, van Mexico-Stad toen de metrolijn in kwestie werd gebouwd. Ook biedt hij zijn hulp aan "bij alles wat nodig is".