Clicky

 
Transport Online - Nederlander Anko van der Werff nieuwe topman bij luchtvaartmaatschappij SAS

Nederlander Anko van der Werff nieuwe topman bij luchtvaartmaatschappij SAS

Nederlander Anko van der Werff nieuwe topman bij luchtvaartmaatschappij SAS
28-04-2021 19:20 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

STOCKHOLM - De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS krijgt een Nederlander als topman. Anko van der Werff neemt later dit jaar de leiding over bij het bedrijf, dat net als andere luchtvaartmaatschappijen door een hele moeilijke periode gaat. De coronacrisis heeft de luchtvaart wereldwijd hard getroffen.

De 45-jarige Van der Werff werkte eerder onder meer voor Air France-KLM en Qatar Airways. Momenteel is hij nog de baas bij de Colombiaanse maatschappij Avianca. SAS heeft hem niet alleen gekozen vanwege zijn ervaring in de luchtvaart, maar benadrukt dat hij Scandinavië al enigszins kent. Van der Werff spreekt zelfs een beetje Zweeds. In zijn tijd bij Air France-KLM was hij een aantal jaar als manager gestationeerd in Stockholm.

Eerder dit jaar was al bekend geworden dat SAS naar een nieuwe hoogste baas op zoek moest. De vorige topman heeft een nieuwe baan gevonden bij de Zweedse kogellagerfabrikant SKF. Tot de komst van Van der Werff zal de commercieel directeur van SAS nog tijdelijk de leiding in handen nemen.

Van der Werff zegt vereerd te zijn om de nieuwe topman van SAS te worden. "Het is geen geheim dat Covid-19 invloed heeft gehad op de hele luchtvaartindustrie, maar SAS heeft een sterke basis om op voort te bouwen en ik ben er zeker van dat SAS er sterker uit zal komen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,073
Diesel1,733

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats