Clicky

 
Transport Online - CHEP doet beter eindbod na acties, leden akkoord

CHEP doet beter eindbod na acties, leden akkoord

CHEP doet beter eindbod na acties, leden akkoord
23-04-2021 14:48 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Actievoeren heeft zin. Peter Ansems, bestuurder FNV Meubel & Hout: "Na onze actie op 19 april waarmee we de werkgever wilde waarschuwen, is overleg gestart op initiatief van CHEP. Daarna heeft het bedrijf een beter eindbod gedaan en daar hebben de leden vrijdag unaniem mee ingestemd."

Het salaris van de 80 medewerkers gaat met 3,25 procent omhoog in plaats van de 1 procent die CHEP bood. Op 1 januari 2021 komt er 1,5 procent bij, op 1 juli 2021 komt daar nog 1 procent bij en de laatste 0,75 procent gaat erbij op 1 januari 2022. De nieuwe cao heeft een looptijd van 20 maanden en gaat met terugwerkende kracht in op 1 november 2020. De cao loopt door tot en met 30 juni 2022. Ansems: "Zonder de actie van de leden op beide locaties in Tiel en Zevenaar was dit niet gelukt."

FNV heeft ook onderzoek gedaan naar de verhouding vaste en flexibele contracten. Ansems: "Op basis daarvan zijn wij tot de conclusie gekomen dat die verhouding behoorlijk scheef is. In Zevenaar is 75 procent vast en in Tiel 61 procent. Daarover is nu ineens wel een afspraak mogelijk." 

Als er vanaf nu een vaste arbeidsplaats langer dan 9 maanden door een uitzendkracht wordt ingevuld, wordt gekeken of voor dat werk een vast contract kan worden aangeboden. Ansems: "Dat gaan wij uiteraard goed in de gaten houden."

Voor werknemers die langer dan 20 jaar in dienst zijn, wil CHEP meebetalen aan de mogelijkheid om 3 jaar eerder met pensioen te gaan. Medewerkers die zijn geboren tussen 1954 en 1961 kunnen tot en met 2025 gebruikmaken van de zogenaamde bedrijfs-aow. Op basis van geen recht/geen plicht kan een medewerker eerder uit dienst gaan waarbij CHEP de AOW betaalt. De FNV wordt bij de uitvoering hiervan betrokken.

CHEP erkent dat beleid op duurzame inzetbaarheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. Gedurende de resterende looptijd van de cao gaat CHEP daarom onderzoeken of zij een duurzaam inzetbaarheidsbudget gaat organiseren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,073
Diesel1,733

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats