Clicky


Nieuw centraal Europees dc voor PUMA geopend

Nieuw centraal Europees dc voor PUMA geopend
13-04-2021 13:31 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GEISELWIND - Op 6 april 2021 is het Europese centrale distributiecentrum van het sportbedrijf PUMA SE in gebruik genomen in de Beierse gemeente Geiselwind. De succesvolle go-live van de sterk geautomatiseerde logistieke hub is een volgende mijlpaal in de samenwerking tussen PUMA en TGW.

PUMA SE gebruikt het ultramoderne intralogistieke systeem om zijn Europese logistiek op één centrale locatie te bundelen en neemt een van de krachtigste fulfilmentcenters ter wereld voor de modebranche in gebruik.

Het omnichannel-distributiecentrum van 63.000 m² levert aan retailers, wholesalers en online klanten. Het innovatieve systeem is de volgende mijlpaal in PUMA’s FOREVER FASTER-strategie. Het vormt de basis voor de snelle en betrouwbare verzending van de producten van de sportartikelenspecialist naar klanten in heel Europa.

Korte doorlooptijden, uitstekende prestaties

Na de eerste spadesteek in 2019 heeft een innovatieve logistieke fabriek met focus op snelheid en maximale prestaties vorm gekregen. Dankzij de nauwe samenwerking tussen de bedrijven die bij het project betrokken waren, kon, ondanks de gevolgen van de COVID-19 pandemie, de uitdagende planning worden nageleefd.

FOREVER FASTER in intralogistiek

De krachtpatser en middelpunt van de fabriek is een uiterst veelzijdig FlashPick® -systeem van TGW, dat speciaal is ontworpen voor het combineren van verschillende verkoopkanalen. Meer dan 700.000 opslagplaatsen voor schoenen, mode en accessoires zijn beschikbaar op een oppervlakte die ongeveer zo groot is als negen voetbalvelden. Vijfhonderd shuttlerobots halen de dozen automatisch uit hun opslagplaatsen voor ze naar de picking en vervolgens naar de verpakking gaan. Ze worden getransporteerd via een netwerk van meer dan 21 kilometer energiezuinige KingDrive® -conveyorsystemen.

“Snelle en duurzame logistiek – daar draait het om in Geiselwind. En TGW heeft hierin als hoofdaannemer voor de intralogistiek een belangrijke rol gespeeld. We zijn dankbaar voor de uitstekende samenwerking als partners”, zegt Maximilian Molkenthin, Senior Head of Logistics PUMA SE.

74 miljoen SKU’s per jaar

Bijzonder indrukwekkend is dat het verwerken van een bestelling van een klant van begin tot eind gemiddeld slechts tien minuten in beslag neemt. Dit betekent dat in de toekomst tot 74 miljoen SKU’s per jaar hun weg zullen vinden naar brick-and-mortar- en onlineklanten van PUMA. Dankzij korte doorlooptijden en maximale prestaties gebeurt dit snel, efficiënt en betrouwbaar – en dus FOREVER FASTER.

“We zijn heel blij de intralogistieke partner te zijn in dit bakenproject en onze expertise en decennialange ervaring als hoofdaannemer in te brengen”, zegt Johann Steinkellner, CEO Central Europe of TGW Logistics Group. “Het intelligente en performante TGW FlashPick® -systeem garandeert maximale prestaties bij de leveringen en verhoogt de efficiëntie bij de orderafhandeling aanzienlijk. Met dit systeem is PUMA perfect voorbereid op de toekomst.”

Focus op groene logistiek

Alles samen werd ongeveer 200 miljoen euro geïnvesteerd in deze C02-neutrale logistieke hub, die gecertificeerd is volgens de Amerikaanse LEED Gold-standaard. Bijzondere nadruk werd gelegd op duurzaamheid, energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Kenmerken zijn onder meer een optimaal geïsoleerde gebouwschil, een fotovoltaïsch systeem van enkele duizenden vierkante meters, het gebruik van gecertificeerde groene stroom en bijzonder energie-efficiënte intralogistieke modules zoals TGW KingDrive®, die het energieverbruik tot 30 procent vermindert in vergelijking met systemen met conventionele conveyorsystemen.