Clicky

 
Transport Online - Overijssel: aanvraag natuurvergunning Lelystad Airport rammelt

Overijssel: aanvraag natuurvergunning Lelystad Airport rammelt

Overijssel: aanvraag natuurvergunning Lelystad Airport rammelt
07-04-2021 11:31 | Algemeen | auteur ANP

ZWOLLE - De onderbouwing van de aangevraagde natuurvergunning voor Lelystad Airport klopt niet. Bovendien zijn er grote onduidelijkheden over de door het vakantievliegveld veroorzaakte stikstofuitstoot. Daarom kan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de aangevraagde vergunning niet verlenen, vinden de provincie Overijssel en negen gemeenten in die provincie. Ze hebben hun zienswijze woensdag ingediend.

Overijssel schaart zich hiermee achter de protesten die de Samenwerkende Actiegroepen tegen Laagvliegen (SATL) en milieugroepering Mobilisation for the Environment (MOB) vorige maand al indienden. Volgens deze groeperingen wemelt de vergunningaanvraag van de fouten. Mocht het ministerie toch een vergunning afgeven, dan stappen zij direct naar de rechter. SATL en MOB zeggen dat ze desnoods jaren kunnen procederen.

De provincie Overijssel en de gemeenten struikelen er vooral over dat de aanvraag is "opgeknipt." Er wordt volgens de overheden nu een natuurvergunning aangevraagd voor 10.000 vliegbewegingen, terwijl al vaststaat dat Lelystad Airport wil doorgroeien naar 45.000 vliegbewegingen. "Opknippen van de vergunning is wettelijk niet toegestaan. De vergunning moet betrekking hebben op het hele project, en dat zijn in dit geval 45.000 vliegbewegingen", aldus de provincie.

Het is de bedoeling dat Lelystad Airport vanaf 2022 het vakantievliegverkeer van Schiphol gaat overnemen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,369
Diesel2,098

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden