Clicky

 
Transport Online - DB Schenker investeert in moderne landtransporthub in Tilburg

DB Schenker investeert in moderne landtransporthub in Tilburg

DB Schenker investeert in moderne landtransporthub in Tilburg
06-04-2021 14:59 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

TILBURG - De Tilburgse landtransportvestiging van DB Schenker op industrieterrein Katsbogten aan de A58 wordt in 2021 grondig gerenoveerd. Als internationale hub krijgt de landtransportterminal aan de Emma Goldmanweg een complete facelift met een efficiënte en ruimere indeling voor de crossdock-operatie.

“DB Schenker in de BeNeLux blijft investeren in de toekomst,” zegt Pierre van Diesen, Head of Land Transport BeNeLux. “De landtransportvestiging in Tilburg, een van de logistieke hotspots in Nederland, vormt een strategische locatie in ons Europese netwerk. De korte afstand tot de snelweg A58 is ideaal en draagt bij aan beperking van de CO2-uitstoot. Dit gaf voor ons de doorslag om op deze locatie te blijven. Om te kunnen groeien, concurreren en een goede service te blijven verlenen investeren we in de verduurzaming en modernisering van het bestaande pand.”

DB Schenker is gericht op het investeren in duurzame faciliteiten en het continu verbeteren van de service aan klanten. Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel in de bedrijfsvoering, zoals het toekomstbestendig maken van bestaande faciliteiten op bestaande industrieterreinen. Dit heeft een positief effect voor de medewerkers, die hiermee een toekomstbestendige, professionele en veilige werkomgeving wordt geboden.

Naar verwachting start de renovatie medio 2021 en deze zal ongeveer een jaar in beslag nemen. Het warehouse wordt in zijn geheel aangepast op de crossdock-activiteiten voor palletdistributie. Via een ingebouwd vloerkettingbaansysteem zullen pallets geautomatiseerd op een veilige en efficiënte wijze intern worden verplaatst. Het pand wordt voorzien van energiezuinige ledverlichting en het gebruik van zonnepanelen zal maximaal worden toegepast. De nieuwe terreininfrastructuur wordt aangepast aan de groei van verkeersbewegingen, zodat veiligheid, security en efficiency ook in de toekomst gegarandeerd zijn. In totaal zijn er 350 medewerkers werkzaam in de vestiging.

De landtransportterminals van DB Schenker in de BeNeLux zijn gevestigd in Tilburg, Ede, Oldenzaal, Eupen, Mechelen en Zwevegem met dagelijkse vertrekken binnen het Europese netwerk.

DB Schenker is een van de toonaangevende dienstverleners in wereldwijde logistiek en telt ruim 76.900 medewerkers en 2.100 locaties in meer dan 130 landen. Het bedrijf levert diensten op het gebied van landtransport, luchtvracht, zeevracht, beurslogistiek en biedt uitgebreide oplossingen voor logistiek en supplychainmanagement onder eigen regie.

Foto's

  • J.Roeland
    ROS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions