Transport Online - Vrachtwagenchauffeur en tractorchauffeur gewond nadat kipper hoogspanningskabel raakt [+foto]

Vrachtwagenchauffeur en tractorchauffeur gewond nadat kipper hoogspanningskabel raakt

Vrachtwagenchauffeur en tractorchauffeur gewond nadat kipper hoogspanningskabel raakt [+foto]
01-04-2021 16:11 | Ongevallen | auteur Redactie

PORTA WESTFALICA - Een 25-jarige chauffeur van een tractor heeft donderdag 1 april levensbedreigende verwondingen opgelopen nadat een kipper in het Duitse Porta Westfalica een hoogspanningskabel raakte. Bovendien raakte een 45-jarige vrachtwagenchauffeur ernstig gewond bij het ongeval.

Volgens eerste onderzoek van de politie waren de twee mannen 's ochtends bezig met het lossen van kunstmest. De vrachtwagenchauffeur die voor een bedrijf in de omgeving van Diepholz werkte, had kunstmest geladen die in porties in de voorladerschop van de daarachter geparkeerde tractor van de 25-jarige man zouden glijden.

Terwijl de 45-jarige chauffeur in de cabine zat toen de kipper omhoog werd gedaan, stond de 25-jarige, die in dienst was van een bedrijf in Löhne, bij de achterste laadklep van de vrachtwagen en bediende een metalen hendel. Terwijl de kipper bleef stijgen, ontstond er een elektrische schok tussen de onder 110.000 volt staande kabel erboven en de kipper.

Een spoedarts en andere hulpdiensten en de brandweer zorgden voor de twee gewonde mannen op de plaats van het ongeval. De 25-jarige man is in een levensbedreigende toestand naar een ziekenhuis in Minden gebracht. Even later werd de man overgebracht naar het hartcentrum in Bad Oeynhausen. Ook de vrachtwagenchauffeur is voor verdere verzorging naar een ziekenhuis in Bad Oeynhausen gebracht.

De politie, die rond 10:20 uur werd gebeld, startte het onderzoek. De elektriciteitsleverancier heeft de lijnen onmiddellijk losgekoppeld. De verantwoordelijken van de twee betrokken bedrijven verschenen eveneens op de plaats van het ongeval, meldt de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen