Clicky


Simon Loos gaat transport voor Arla Foods Nederland verzorgen

Simon Loos gaat transport voor Arla Foods Nederland verzorgen
01-04-2021 10:30 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

WOGNUM - Logistiek dienstverlener Simon Loos verzorgt vanaf 1 april 2021 de landelijke koeldistributie voor Arla Foods Nederland. Het betreft de distributie van dagverse producten van Arla en Melkunie vanaf de productielocatie in Nijkerk. Arla Foods en Simon Loos gaan een meerjarige samenwerking aan.

Arla Foods heeft de ambitie om verder te groeien op de Nederlandse en Belgische markt. Daarbij zocht de zuivelcoöperatie naar een logistiek dienstverlener als partner die het bedrijf de aankomende jaren daarin faciliteert en helpt het logistieke proces te verbeteren.

Na een uitvoerig tendertraject heeft de zuivelcoöperatie gekozen voor een samenwerking met Simon Loos. De belangrijkste reden hiervoor was de focus op duurzaamheid. Daarnaast waren ook de proactieve houding van Simon Loos en het feit dat Simon Loos beschikt over een groot transport- en distributienetwerk bepalend.

"Wij zijn verheugd om samen te gaan werken met Simon Loos. In 2030 willen we dertig procent van onze uitstoot gereduceerd hebben en in 2050 als organisatie en met al onze producten volledig netto klimaatneutraal zijn. De duurzame oplossingen van Simon Loos gaan ons helpen bij het realiseren van onze duurzaamheidsdoelen. Daarnaast zien wij de aanwezigheid van andere zuivelleveranciers als klant bij Simon Loos als een voordeel", aldus Bouke van Hamersveld, Logistiek Manager Arla Foods NL/BE.

Met de komst van Arla Foods breidt Simon Loos haar aandeel in de Dairy distributie verder uit.