Clicky

 
Transport Online - Nieuwe Scania R450 10x4 Quadro voor jubilerend Veenstra Transport

Nieuwe Scania R450 10x4 Quadro voor jubilerend Veenstra Transport

Nieuwe Scania R450 10x4 Quadro voor jubilerend Veenstra Transport
01-04-2021 10:11 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

TIJNJE - Veenstra Transport uit het Friese Tijnje viert dit jaar het 25 jarige jubileum. Het bedrijf werd op 1 april 1996 opgericht door eigenaar Willem Veenstra. In die jaren groeide het bedrijf met name in het vervoer voor de wegenbouwsector met kippers en diepladers. Op dit moment telt de vloot zes trucks, en dat is inclusief de nieuwe Scania R450 10x4 Quadro kipper.

Met de nieuwe Scania viert Willem Veenstra zijn jubileum. Op de laadbak zijn aan weerszijden logo’s geplakt ter herinnering aan het feit dat hij 25 jaar geleden begon met zijn bedrijf. De Scania kipper is een speciaal voertuig door de opstelling van de vijf, luchtgeveerde assen. Door de bijzonder compacte bouw blijft deze Scania binnen de acht meter lengte en daarmee kan de vier- assige dieplader- aanhangwagen binnen de wettelijk toegestane 18,75 meter vervoerd worden.

Willem Veenstra: "Wij rijden met deze Scania met aanhangwagen met een complete asfaltset naar het werk. Vervolgens rijdt de truck dan als kipper de hele dag met asfalt, totdat we s’avonds klaar zijn. Dan worden de machines weer geladen. Tot nu tot gebruikten we een vier- assige kipper in verband met de lengte. Het nadeel daarvan was dat je daar op iedere rit laadvermogen mee tekort kwam. Met deze Scania is dat probleem opgelost want dankzij de vijf assen hebben we nu een laadvermogen van 30 ton. Het gevolg daarvan is dat we nu de zelfde hoeveelheid asfalt vervoeren in minder ritten. Dat is niet alleen efficiënter, het is ook beter voor het milieu."

Compacte bouw

De nieuwe Scania werd geleverd door Scania dealer Rinsma in Drachten. De G450 kwam als 10x4 af fabriek, waarna Veldhuizen wagenbouw het chassis aanpaste naar de Quadro opstelling. Daarvoor werden de originele assen en diverse componenten verplaatst. Verder werd het chassis ingekort waardoor de indrukwekkende vijf asser nu binnen de acht meter lengte blijft.

"Voor ons werk is dit echt de ideale oplossing, en nadat we een week met een huurauto van Veldhuizen gereden hadden zijn we dan ook meteen over gegaan tot de aankoop. Wij zijn met name erg tevreden over de ruime cabine en het comfort van het volledig luchtgeveerde chassis. Wij hadden al jaren een uitstekende relatie met Scania en dealer Rinsma in Drachten en met deze nieuwe R450 is het Zweedse merk nu terug in onze vloot", aldus Veenstra.

Asfaltset

Op de geïsoleerde Vossebelt kipperopbouw is een logo geplaatst ter gelegenheid aan het 25-jarige jubileum van Veenstra Transport. Willem Veenstra begon met één kipper en wist zijn bedrijf uit te bouwen binnen het specialisme van de wegenbouw. Daarnaast heeft Veenstra Transport een eigen trekker met semi-dieplader op de weg voor machinetransport.

De nieuwe Scania wordt meestal ingezet voor het transport van de asfaltset van TM-Infra uit Surhuizum. De Vossebelt kipper is uitgerust met een speciale achterklep waardoor er een wals in de laadbak gereden kan worden vanaf de dieplader. Daardoor kan de Scania in combinatie met de dieplader aanhangwagen één of twee walsen en de nieuwe Volvo 6820 D asfalteermachine vervoeren.

Foto's

 • Wezenberg
  Wezenberg
 • VDM Verhuur
  VDM Verhuur
 • VDM Verhuur
  VDM Verhuur
 • VDM Verhuur
  VDM Verhuur

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions