Clicky


Activisten blokkeren toegang tot slachthuis Vion in Boxtel

Activisten blokkeren toegang tot slachthuis Vion in Boxtel [+foto]
30-03-2021 13:52 | Overig | auteur ANP | Redactie Transport Online

BOXTEL - [update 14:10 uur] Zeven activisten hebben dinsdag de ingang van een slachthuis van het bedrijf Vion in Boxtel geblokkeerd. Er konden vanaf 11:15 uur geen dieren naar binnen worden gebracht, aldus een woordvoerster van de politie, die de sfeer niettemin als rustig omschreef.

De activisten zeiden op te treden uit solidariteit met de arbeiders in de slachterij, die volgens hen te lijden hebben onder slechte werk- en woonomstandigheden en daardoor ook met meer coronabesmettingen.

'"En dit terwijl het doden en consumeren van dieren verre van essentieel is en zelfs bijdraagt aan uitbraken zoals deze", aldus een van de demonstranten. De actiegroep Sluit VION! eist dat Vion per direct sluit, en alle werknemers een goede, veilige en gezonde woonplek verstrekt.

Vion zegt alle preventiemaatregelen tegen corona te nemen die er te nemen zijn en zich ook niet te herkennen in de verhalen over de omstandigheden. Er wordt volgens een woordvoerster gewerkt met bureaus die zich aan de diverse richtlijnen houden.

Aan de blokkade deed het bedrijf zelf niets. "Ze staan op de openbare weg."

Rond 14:00 uur maakte de politie een eind aan de blokkade. Na een goed gesprek besloten drie van de deomstranten zelfstandig te vertrekken. De vier overgebleven demonstranten werden aangehouden nadat zij weigerden te vertrekken, ook na een vordering daartoe. Het gaat om twee vrouwen en twee mannen.

De vrachtwagens kunnen inmiddels het terrein van de slachterij op.