Clicky


Twee sterren, één missie: veilig rijden van het centraal station van Stuttgart naar het museum

Twee sterren, één missie: veilig rijden van het centraal station van Stuttgart naar het museum
26-03-2021 13:41 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

STUTTGART - Het komt niet vaak voor dat een 'ster' met een ster onderweg is, zelfs niet in de thuisstad van het merk Mercedes-Benz. Twee ton staal verdeeld over een diameter van vijf meter wordt veilig, gekanteld, vervoerd op de rug van een hydraulische heavy-duty truck met een Mercedes-Benz Actros oplegger.

Uitdagende ladingen zoals deze zijn een specialiteit voor de experts van Mercedes-Benz Trucks. Vanwege bouwwerkzaamheden aan het spoorwegproject Stuttgart 21 worden momenteel het centraal stationsgebouw, het zogenaamde Bonatz-gebouw, en ook de toren gerenoveerd. Bovenop de 56 meter hoge toren staat als sinds 1952 de Mercedes-Benz ster te pronken vanwege haar lange traditie in Stuttgart. In 2025 keert de ster terug naar de gerestaureerde toren op het nieuwe centraal station van Stuttgart. Voor nu gaat de ster eerst een paar jaar naar het Mercedes-Benz museum.

Een sterke partner voor zware vracht: de Mercedes-Benz Actros bevoorraadt winkels met boodschappen, houdt de wegen schoon als gemeentevoertuig en helpt bij de bouw van nieuwe woningen als kiepwagen. De krachtigste versies zijn de vierassige Actros SLT-trekvoertuigen voor zwaar gebruik, die een gewicht tot 250 ton kunnen trekken.

Deze truck met ster is een drie-assige Actros 2653 LS 6x4 met een trekkracht tot 120 ton. Onder de ruime slaapcabine Bigspace is een zescilinder lijnmotor met 530 pk aan het werk. De Actros hier in gebruik is uitgerust met veiligheidssystemen zoals het noodremsysteem van de nieuwste generatie, Active Brake Assist 5 met voetgangerdetectie.