Clicky


'Boeing levert weer 787 Dreamliners af'

'Boeing levert weer 787 Dreamliners af'
25-03-2021 22:38 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

SEATLLE - Boeing staat op het punt om weer vliegtuigen van het type 787 Dreamliner aan klanten te leveren. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het Amerikaanse concern schortte de leveringen van nieuwe exemplaren van zijn geavanceerdste vliegtuig vijf maanden lang op, nadat meerdere productiefouten met het model aan het licht waren gekomen.

Naar verwachting levert Boeing vrijdag weer een 787 Dreamliner af. Door alle inspecties voor mogelijke productiefouten aan de toestellen stonden ruim tachtig 787 Dreamliners gestald in of rondom fabrieken omdat niet naar de klant konden. Deze maand volgen nog twee tot drie leveringen, aldus bronnen aan Bloomberg.

Boeing verlaagde de productie van zijn 787 Dreamliners meermaals wegens de problemen. Die tegenvaller kwam bovenop de klap van de coronacrisis die het bedrijf te verduren kreeg, doordat vliegmaatschappijen door hun eigen financiële problemen veel minder investeerden in nieuwe vliegtuigen. Daarnaast stonden vliegtuigen van een ander populair model van Boeing, de 737 MAX, lang tijd wereldwijd aan de grond wegens twee ongelukken met het toestel in een kort tijdsbestek.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)