Clicky


STL: aantal vacatures voor chauffeurs neemt weer toe

STL: aantal vacatures voor chauffeurs neemt weer toe
24-03-2021 11:20 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

GOUDA - De arbeidsmarkt in de transportsector toont herstel in het vierde kwartaal. Het aantal vacatures voor vrachtwagenchauffeurs, en ook het aantal werknemers, nemen toe. In het beroepsgoederenvervoer is er weer sprake van omzetgroei, na omzetverlies in de twee voorgaande kwartalen door de coronacrisis. Wel blijft de WW-instroom hoger dan een jaar eerder. Ook de uitstroom naar pensioen loopt op. Dit blijkt uit de meest recente Sectormonitor transport en logistiek.

In de Sectormonitor worden per kwartaal arbeidsmarktontwikkelingen gemonitord van werknemers en werkgevers die zijn aangesloten bij SOOB/Pensioenfonds Vervoer. De cijfers gaan naast het afgelopen kwartaal, ook deels over het lopende kwartaal, om goed aan te sluiten bij de actuele ontwikkelingen. De Sectormonitor komt tot stand in opdracht van de sociale partners TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen. De uitvoering is in handen van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) en is mogelijk dankzij SOOB.

STL: “Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in transport en logistiek veranderen mee met de gevolgen van de coronacrisis. In het vierde kwartaal was er een omzetgroei in het beroepsgoederenwegvervoer van +2,9 procent t.o.v. 2019-Q4 en een omzetdaling in logistieke dienstverlening van -1,1 procent. Over heel 2020 is er sprake van een omzetdaling in beide branches ten opzichte van 2019: -1,3 procent in goederenvervoer over de weg en -4,9 procent in logistieke dienstverlening.”