Clicky


Regenboogcontainers als symbool van diversiteit en inclusie

Regenboogcontainers als symbool van diversiteit en inclusie
22-03-2021 14:36 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

YOKOHOMA - In juli 2020 werden twee volledig functionele Maersk-containers vakkundig beschilderd met een regenboog om zich bij de vloot van Maersk te voegen. Op 11 maart 2021 begonnen ze aan hun World Tour, die zou eindigen in Denemarken voor Copenhagen Pride 2021, en onderweg stopten ze op verschillende locaties in Azië en Europa. Het eerste deel van de reis voor de regenboogcontainers van 40 en 20 voet was aan boord van de Maersk Edmonton van APM Terminals Pier 400 in Los Angeles naar APM Terminals Yokohama in Japan, waar ze op maandag 22 maart aankwamen.

"APM Terminals Japan is erg trots om deel uit te maken van AP Moller - Maersk's toewijding aan diversiteit en inclusie, en het is erg spannend voor Yokohama om de eerste stop te zijn van de reis van deze regenboogcontainers", zegt Sakura Kuma, Managing Director, APM Terminals Japan.

“Het initiatief roept herinneringen op aan een beroemd nummer 'Somewhere over the rainbow' en voor mij persoonlijk is dit een voorbeeld van dat wat we leveren niet alleen vracht is, maar ook een toewijding aan een betere toekomst, waar diversiteit en inclusie iets heel natuurlijks is. Het is ook een goed voorbeeld dat Yokohama geografisch cruciaal is voor de Transpacific-handel, vooral in westelijke richting."

Tijdens hun World Tour zullen de containers op verschillende locaties beschikbaar zijn voor medewerkers van AP Møller Maersk om te signeren, als symbool van hun eigen persoonlijke inzet voor diversiteit en inclusie. Deze traditie begon bij APM Terminals Pier 400 in Los Angeles en werd voortgezet bij APM Terminals Yokohama.

De regenboogboxen zullen nog een paar haltes hebben waar medewerkers de gelegenheid krijgen om de units te zien en te ondertekenen voordat ze in Kopenhagen aankomen.

Toru Nishiyama, algemeen directeur Noordoost-Azië van Maersk, vertelde: “Het is super spannend om de twee prachtige regenboogcontainers in Yokohama als eerste stop van deze wereldtour te hebben. Dankzij het werk van ons Diversiteits- en Inclusiecomité heb ik het gevoel dat al onze medewerkers in Noordoost-Azië bekend zijn met D&I. Dit kleine evenement vandaag onderstreept onze wereldwijde toewijding als organisatie aan deze zeer belangrijke agenda, en ik kijk ernaar uit om de regenboogcontainers hun reis in Azië en de rest van de wereld te zien voortzetten!"

“We zijn vereerd en verheugd om de eerste regenboogcontainers in Yokohama te zien. Bij Maersk Japan en Korea stimuleren we verschillende diversiteits- en inclusie-activiteiten (Pride Week, genderdiversiteit, psychologische veiligheid) om een ​​inclusieve werkomgeving te creëren”, deelt Rosa Kim, hoofd van Maersk's NEA Diversity & Inclusion Committee.

“Sinds dit jaar werken Maersk Japan en Korea samen met een aantal klanten en andere bedrijven om het bewustzijn te vergroten en daadwerkelijke veranderingen in de samenleving te stimuleren. Al degenen die het geluk hebben een van deze regenboogcontainers te zien, worden tijdens hun reis aangemoedigd om een ​​foto te maken en deze te delen op sociale mediaplatforms zoals Instagram, LinkedIn, Twitter of Facebook met de hashtag #InclusionAllTheWay."