Clicky


Minister geeft startsein voor verbreding A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht

Minister geeft startsein voor verbreding A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht
15-03-2021 17:12 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

AMSTELVEEN - Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) gaf vandaag, maandag 15 maart 2021, het startsein voor de verbreding en verdiepte aanleg van de snelweg A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht. Rijkswaterstaat verbreedt de weg naar vier rijstroken per rijrichting.

In Amstelveen wordt de weg verdiept aangelegd en in Ouder-Amstel komen hogere geluidschermen. Dit zorgt voor minder geluid in de omliggende woonwijken. Het project moet de doorstroming verbeteren en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke randstad.

Het project A9 Badhoevedorp - Holendrecht is het vijfde en laatste project van de weguitbreiding Schiphol, Amsterdam, Almere (SAA). Het werk is eind 2026 klaar.

Minister Cora van Nieuwenhuizen: "Ondanks dat we in lockdown zitten, blijft het erg druk op de snelweg. Thuiswerken biedt kansen maar de mobiliteit zal hoe dan ook groeien. We willen weer deels naar kantoor, we willen reizen. Onze bevolking groeit én de economie trekt straks weer aan. Dat betekent dat we moeten blijven investeren in onze wegen. Zeker hier, één van onze belangrijkste economische gebieden van het land. Dat doen we niet voor niks: bij de A1 tussen Muiderberg en Diemen zijn de files na de verbreding met maar liefst tachtig procent verminderd. Ben blij dat we vandaag beginnen aan het sluitstuk van het grootste en meest complexe wegenbouwproject van de afgelopen 15 jaar."