Clicky


Drie aanhoudingen voor brandstichting vrachtwagen waarbij chauffeur ernstig gewond raakte

Drie aanhoudingen voor brandstichting vrachtwagen waarbij chauffeur ernstig gewond raakte
05-03-2021 16:52 | Brand | auteur Redactie

DOESBURG - De politie heeft drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting in een vrachtwagen in Doesburg in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 augustus 2020. Daarbij raakte de vrachtwagenchauffeur ernstig gewond.

Vorige week werden een 46-jarige man uit Den Haag en een 50-jarige man uit Delft aangehouden. Vandaag werd een derde verdachte aangehouden, een 44-jarige man uit Dordrecht. De mannen worden verhoord over hun aandeel bij de brandstichting. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Onderzoek

De politie heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar de brandstichting. Al snel bleek dat de brand was aangestoken. In Opsporing Verzocht zijn beelden vertoond van de vermoedelijke brandstichters. Dit heeft tot zinvolle tips voor het onderzoeksteam geleid. Het onderzoek wordt verder voortgezet, daarom kunnen op dit moment geen nadere mededelingen gedaan worden.

Brandstichting

De brand ontstond in de nacht van 20 augustus rond 02.20 uur, waarbij de vrachtwagen volledig uitbrandde. Daarbij is de brand ook overgeslagen naar het dak van een naastgelegen pand. De brandweer heeft de brand geblust. De destijds 46-jarige vrachtwagenchauffeur raakte zwaargewond.