Clicky

 
Transport Online - België en Duitsland: inreisverbod hindert goederenvervoer niet

België en Duitsland: inreisverbod hindert goederenvervoer niet

België en Duitsland: inreisverbod hindert goederenvervoer niet
04-03-2021 19:16 | Transport | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - Het verbod op niet-noodzakelijke reizen naar en vanuit België is een proportionele en tijdelijke maatregel om te helpen een derde golf coronabesmettingen in het land te voorkomen. De Belgische autoriteiten antwoorden dat aan de Europese Commissie die zes lidstaten waaronder België en Duitsland maant om zo snel mogelijk hun reisbeperkingen in te trekken. Zulke zware maatregelen zijn niet op hun plaats, vindt de commissie.

Het dagelijks EU-bestuur vroeg België het verbod te vervangen door "meer doelgerichte maatregelen", zoals quarantaine en testen. Die zijn volgens de commissie minder beperkend voor het vrije verkeer in de EU en beschermen ook de volksgezondheid. Ze gaf België tien dagen tijd om te antwoorden.

België stelt dat de maatregel het grensoverschrijdende goederenverkeer niet verstoort en dat er ook uitzonderingen zijn voor grenswerkers, medisch noodzakelijke reizen of wettelijke verplichtingen. Het reisverbod werd eind januari ingesteld om druk reisverkeer in de krokusvakantie te voorkomen maar is verlengd tot 1 april. Zulke reisbeperkingen mogen in principe echter hooguit twee maanden duren.

Ook Duitsland verweert zich tegen de kritiek van het dagelijks EU-bestuur. De ambassadeur bij de Europese Unie heeft woensdag geantwoord dat de beperkingen in stand zullen worden gehouden zo lang dat nodig is in het belang van de volksgezondheid. Duitsland laat sinds half februari vrijwel niemand meer toe uit Tsjechië, Slowakije en Tirol, om de komst van gevaarlijke nieuwe varianten van het coronavirus tegen te gaan. Alleen voor bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs en grenswerkers maakt Duitsland een uitzondering. De andere landen die hun grenzen (deels) hebben afgesloten zijn Hongarije, Denemarken, Zweden en Finland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,073
Diesel1,733

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats