Clicky

 
Transport Online - Politie bekeurt achteruitrijders bij ongeluk op A73

Politie bekeurt achteruitrijders bij ongeluk op A73

Politie bekeurt achteruitrijders bij ongeluk op A73
26-02-2021 09:46 | Weer en Verkeer | auteur ANP

SWALMEN - De politie heeft donderdag meerdere bekeuringen uitgeschreven toen automobilisten op de A73 bij het Limburgse Swalmen achteruit gingen rijden om een ongeval te vermijden. Van één automobilist werd "vanwege deze capriolen per direct het rijbewijs ingevorderd", aldus de politie op Facebook.

De politie greep in na een ongeluk bij de Swalmentunnel, waarbij een auto crashte en een andere in brand vloog. De tunnel werd afgesloten. "Tijdens onze werkzaamheden zagen wij bizarre taferelen ontstaan op de rijbanen", aldus de politie. "Er zijn mensen achteruit over de vluchtstrook gaan rijden om de afrit te kunnen nemen, mensen hebben verschillende keren het puntstuk van de afrit gebruikt én verschillende mensen zijn over de vluchtstrook langs de file gereden, om ook bij de afrit te komen."

Voor het gebruik van de vluchtstrook gooiden de agenten zeven bestuurders op de bon. Vier bekeuringen werden uitgeschreven voor het gebruik van het puntstuk. Ook is een 'educatieve maatregel gedrag' opgelegd aan een bestuurder die volgens de politie meerdere gevaarlijke overtredingen pleegde. Dat betekent dat de bestuurder verplicht op cursus moet om inzicht te verschaffen in zijn rijgedrag. Ook kan de bestuurder door het Openbaar Ministerie of de rechter gestraft worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,982
Diesel1,625

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions