Clicky


Vliegverbod VK en Zuid-Afrika tot zeker 4 maart verlengd

Vliegverbod VK en Zuid-Afrika tot zeker 4 maart verlengd
25-02-2021 16:03 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

DEN HAAG - Het verbod op vliegverkeer uit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika geldt nog tot zeker 4 maart. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) in een brief aan de Tweede Kamer.

Het vliegverbod zou tot en met 24 februari gelden, maar is dus met een week verlengd. Het kabinet vraagt het Outbreak Management Team (OMT) of de maatregel na 4 maart weer verlengd moet worden. Hierover besluit de regering op 2 maart.

Er gelden enkele uitzonderingen op het vliegverbod. Vrachtvluchten, repatriëringen en vluchten om medische redenen zijn nog wel toegestaan.

Het verbod werd ingesteld omdat in deze landen besmettelijkere coronavarianten ontstonden. De maatregel zou gelden tot er een quarantaineplicht komt voor reizigers. Coronaminister Hugo de Jonge zei dinsdag tijdens de persconferentie dat die plicht "in maart" komt. Reizigers worden dan bij aankomst geregistreerd en kunnen controles verwachten. Wie tijdens zo'n steekproef niet op het juiste adres verblijft, krijgt een boete.