Clicky


CBR hervat theorie- en rijexamens vanaf 3 maart

CBR hervat theorie- en rijexamens vanaf 3 maart
24-02-2021 10:33 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

RIJSWIJK - [update 17:09 uur] In lijn met het besluit van het kabinet om de coronamaatregelen te versoepelen, gaan alle praktijkexamens, toetsen en rijtesten weer door bij het CBR vanaf 3 maart. Dat geldt ook voor de praktijktoetsen en de praktische nascholing voor het beroepsvervoer.

Sinds 22 februari is het alweer mogelijk om praktijkexamens te doen voor bromfiets, brommobiel en motor voertuigbeheersing. Over wanneer de theorie-examens, de theoretische nascholing en de cursussen ‘Alcohol’ en ‘Verantwoord rijgedrag’ weer kunnen beginnen, zal het kabinet later een besluit nemen.

Als eerste komen de kandidaten aan de beurt van wie het praktijkexamen, de toets of de rijtest niet kon doorgaan tijdens deze lockdown. Hiervoor houdt het CBR tot en met mei plekken vrij. Alles kan zonder dubbele kosten bij het CBR worden ingehaald. We kunnen ons voorstellen dat je meteen na de lockdown nog niet voldoende bent voorbereid. Daarom bieden we kandidaten met een reservering in de periode van 3 maart tot en met 2 april ook voorrang als ze hun examen, toets of rijtest willen uitstellen. Hierover kunnen ze contact opnemen met hun opleider.

Bij beroepspraktijkexamens kunnen opleiders zelf aangeven wie voorrang krijgt binnen de toegekende capaciteit. De huidige werkwijze voor de toekenning van de capaciteit wordt voortgezet.

Plekken voor nieuwe praktijkexamens (auto/motor/bromfiets/auto met aanhangwagen), toetsen en rijtesten kunnen worden gereserveerd voor de periode vanaf juni.

De opleiders en de klanten met een reservering in de periode van 3 tot en met 9 maart worden deze week persoonlijk geïnformeerd door het CBR via e-mail.

Kom goed voorbereid naar examen

Met de lage slagingspercentages van nu, zijn er 600.000 examens en toetsen in te halen als gevolg van corona. Dus gaat het CBR maximaal zijn capaciteit uitbreiden en overwerken. Maar er is meer nodig. Daarom roepen we alle kandidaten met hun opleiders op om pas examen te doen als ze goed zijn voorbereid. Hoe minder herexamens er komen, hoe eerder er weer snel examen gedaan kan worden.

Geldigheid certificaten, examenresultaten, rijbewijzen en code 95

Certificaten, passen of examenuitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, zijn vanuit de overheid verlengd. Ook de geldigheid van rijbewijzen en code 95 is opnieuw verlengd.

Hygiënemaatregelen

De huidige hygiënemaatregelen van het CBR blijven gelden. Daarmee willen we de verdere verspreiding van het coronavirus tegengaan. Dit doen we voor de veiligheid van onze klanten, opleiders en medewerkers.